Ο 49χρονος ύποπτος, Βέμ Μίλερ, οδηγούσε ένα μαύρο αυτοκίνητο όταν τον σταμάτησαν σε σημείο ελέγχου ασφαλείας οι αστυνομικοί, οι οποίοι εντόπισαν τα δύο πυροβόλα όπλα και έναν «γεμιστήρα μεγάλης χωρητικότητας».

Ο ύποπτος τέθηκε στη συνέχεια υπό κράτηση, όπως ανακοίνωσε το γραφείο του σερίφη της κομητείας Ρίβερσαϊντ, ενώ του απαγγέλθηκαν κατηγορίες για κατοχή οπλισμένου πυροβόλου όπλου και κατοχή γεμιστήρα μεγάλης χωρητικότητας.
Η Μυστική Υπηρεσία των ΗΠΑ δήλωσε ότι ο Τραμπ «δεν διέτρεξε κανέναν κίνδυνο», προσθέτοντας ότι το περιστατικό δεν επηρέασε τις επιχειρήσεις προστασίας.

Ο σερίφης της κομητείας Ρίβερσαϊντ, Τσαντ Μπιάνκο, δήλωσε ότι είναι αδύνατο να κάνει εικασίες για το τι είχε στο μυαλό του ο ύποπτος, αλλά ο ίδιος «πιστεύει πραγματικά» ότι οι αστυνομικοί απέτρεψαν μια τρίτη απόπειρα δολοφονίας του Αμερικανού προέδρου. Στο αυτοκίνητο βρέθηκαν πολλά διαβατήρια με πολλά ονόματα και πολλές άδειες οδήγησης, είπε επίσης ο σερίφης, προσθέτοντας ότι η πινακίδα ήταν «αυτοσχέδια» και δεν ήταν καταχωρημένη. Σύμφωνα με τo BBC, o Μπιάνκο είναι εκλεγμένος αξιωματούχος και Ρεπουμπλικανός, ο οποίος στο παρελθόν έχει εκφράσει την υποστήριξή του στον Τραμπ. Ενεργεί επίσης ως αντικαταστάτης – εκπρόσωπος – για την εκστρατεία επανεκλογής του Τραμπ.

Από την άλλη, αξιωματούχος της ομοσπονδιακής αστυνομίας δήλωσε στο CBS News ότι δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι το περιστατικό συνδέεται με απόπειρα δολοφονίας.

Η ασφάλεια του Τραμπ έχει αυξηθεί σε μεγάλο βαθμό μετά από τις προηγούμενες φερόμενες απόπειρες δολοφονίας. Το Σάββατο πριν από τη σύλληψη του Μίλερ, ο Τραμπ πραγματοποίησε τη δεύτερη συγκέντρωση του φέτος στο Μπάτλερ της Πενσυλβάνιας, όπου ένας ελεύθερος σκοπευτής είχε ανοίξει πυρ εναντίον του, πετυχαίνοντας τον στο αυτί, ενώ ένα άτομο στο πλήθος σκοτώθηκε.

Ένας άλλος άνδρας βρίσκεται αυτή τη στιγμή στη φυλακή αφού συνελήφθη έξω από το Διεθνές Γκολφ Λέσχη Τραμπ στο Δυτικό Παλμ Μπιτς τον Σεπτέμβριο. Ο άνδρας εντοπίστηκε να κρύβεται σε θάμνους κοντά στο γήπεδο του γκολφ με το ρύγχος ενός τουφεκιού να προεξέχει μέσα από τον θάμνο.