Σε ένα δελτίο τύπου, η Εβραϊκή Φωνή για την Ειρήνη σημείωσε ότι η τιμή της μετοχής των εταιρειών κατασκευής όπλων Lockheed Martin και Raytheon «εκτινάχθηκε στα ύψη» τον τελευταίο χρόνο του πολέμου. «Καθώς η Γάζα βομβαρδίζεται, η Wall Street ανθεί», είπε η Emma Seligman, σεναριογράφος και σκηνοθέτης της ταινίας «Bottoms», σε μια δήλωση στην Teen Vogue. «Αυτή τη στιγμή, ο ισραηλινός στρατός ρίχνει βόμβες σε σπίτια, σχολεία, καταυλισμούς προσφύγων και νοσοκομεία στη Βόρεια Γάζα. Εν τω μεταξύ, τα μέλη του Κογκρέσου που ψηφίζουν για την αποστολή αυτών των όπλων στο Ισραήλ επενδύουν σε αυτές τις εταιρείες και γίνονται πλουσιότεροι κάθε μέρα».

Σήμερα ήταν μέρα σφαγής. Πλάνα από τον απόηχο μιας ισραηλινής αεροπορικής επιδρομής σε νοσοκομείο στην κεντρική Γάζα διαδόθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, δείχνοντας να καίγονται σκηνές που στεγάζουν οικογένειες σε καταφύγιο, καθώς και έναν άνδρα να καίγεται ζωντανός, όπως αναφέρει η Washington Post, η οποία αναφέρει ότι ο αριθμός των νεκρών από την επίθεση αυτή τη στιγμή είναι στα 70 θύματα. Η πλειοψηφία των τραυματιών ήταν γυναίκες και παιδιά. Εν τω μεταξύ, ένα άλλο ισραηλινό χτύπημα σκότωσε τουλάχιστον 18 στην πόλη Αϊτού στο βόρειο Λίβανο.

«Αυτή τη στιγμή, ο ισραηλινός στρατός σφαγιάζει τη μία οικογένεια μετά την άλλη στη Βόρεια Γάζα – με βόμβες κατασκευής των ΗΠΑ», δήλωσε η Έλενα Στάιν, Διευθύντρια Οργανωτικής Στρατηγικής του Jewish Voice for Peace. «Η Κυβέρνηση Μπάιντεν θέλει το κοινό να πιστεύει ότι το ταμείο λάσπης των ΗΠΑ 18 δισεκατομμυρίων δολαρίων για τη γενοκτονία του Ισραήλ είναι για χάρη της «εβραϊκής ασφάλειας». Εμπάργκο όπλων τώρα», συμπλήρωσε.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της «Εβραϊκής Φωνής για την Ειρήνη»:

«ΕΚΤΑΚΤΟ: Εκατοντάδες Εβραίοι και φίλοι στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης για να απαιτήσουν από τις ΗΠΑ να σταματήσει να εξοπλίζει το Ισραήλ και να επωφελείται από τη γενοκτονία.

Αυτή ακριβώς τη στιγμή, οι ισραηλινές δυνάμεις σφαγιάζουν τη μία οικογένεια μετά την άλλη στη Βόρεια Γάζα, ρίχνοντας βόμβες σε καταυλισμούς προσφύγων και σχολικά καταφύγια. Εν τω μεταξύ, το Πεντάγωνο μόλις ανακοίνωσε σχέδια για αποστολή αμερικανικών στρατευμάτων στην περιοχή.

Καθώς η Γάζα βομβαρδίζεται, η Wall Street ανθεί. Οι τιμές των μετοχών των κατασκευαστών όπλων έχουν εκτοξευθεί στα ύψη φέτος. Τα 50+ μέλη του Κογκρέσου που επενδύουν σε εταιρείες όπλων γίνονται πλουσιότερα κάθε μέρα.

Η κυβέρνηση Μπάιντεν θέλει να πιστέψουμε ότι το κονδύλι 18 δισεκατομμυρίων δολαρίων που διαθέτει φέτος για τον ισραηλινό στρατό είναι για χάρη της «εβραϊκής ασφάλειας». Ως Εβραίοι, απορρίπτουμε αυτόν τον μύθο με κάθε ίνα της ύπαρξής μας. Αρνούμαστε να αφήσουμε τις παραδόσεις, τις ιστορίες και την ταυτότητά μας να χρησιμοποιηθούν για να λιμοκτονήσουν, να εκτοπίσουν και να σφαγιάσουν Παλαιστίνιους.

Μετά από ένα χρόνο γενοκτονίας στη Γάζα, η ισραηλινή κυβέρνηση επεκτείνει τον πόλεμο εξόντωσης, βομβαρδίζοντας την Παλαιστίνη, τον Λίβανο, τη Συρία και την Υεμένη, τρομοκρατώντας εκατομμύρια ανθρώπους– με τις αμερικανικές βόμβες, τη χρηματοδότηση και την ατιμωρησία. Επομένως, αρνούμαστε να εγκαταλείψουμε το επίκεντρο του παγκόσμιου κεφαλαίου, προβάλλοντας τα αληθινά κίνητρα των ΗΠΑ: τα δικά τους οικονομικά συμφέροντα.

Αυτή την Ημέρα των Ιθαγενών Λαών, απονέμουμε φόρο τιμής στα κινήματα που πολέμησαν ενάντια στις γενοκτονίες από τις οποίες η Wall Street πάντα επωφελήθηκε. Από την ίδρυσή της ως η πρώτη αγορά της Νέας Υόρκης με σκλάβους που απήχθησαν από την Αφρική, από εποίκους που διέπραξαν γενοκτονία κατά των ιθαγενών της Μαναχάτα, η Wall Street έχει επωφεληθεί από τον θάνατο.

Όλα τα βλέμματα στραμμένα στη Βόρεια Γάζα. Αρνούμαστε να επιτρέψουμε στην κυβέρνησή μας και στη Wall Street να επωφεληθούν από τη γενοκτονία.

Η πορεία προς τα εμπρός είναι ξεκάθαρη: οι ΗΠΑ πρέπει να σταματήσουν να εξοπλίζουν το Ισραήλ».