Το χτύπημα έπληξε μια πολυκατοικία στο Αιτού, ένα κυρίως χριστιανικό χωριό μαρωνιτών, που βρίσκεται στα βουνά κοντά στη βορειοδυτική παράκτια πόλη της Τρίπολης, μακριά από τις περιοχές στις οποίες ο ισραηλινός στρατός έχει πραγματοποιήσει χιλιάδες χτυπήματα.

Σύμφωνα με το BBC, οι κάτοικοι δήλωσαν ότι εκεί ζούσε μια από τις αρκετές οικογένειες που είχαν εκτοπιστεί από τον πόλεμο στο νότο και είχαν μετακομίσει στο Αιτού. Οι κάτοικοι είπαν επίσης ότι δεν υπήρξε καμία προειδοποίηση πριν την επίθεση.

Ο ισραηλινός στρατός δεν σχολίασε αμέσως τις αναφορές, οι οποίες ήρθαν την ώρα που ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, Μπενιαμίν Νετανιάχου, υποσχέθηκε ότι «θα συνεχίσει να χτυπά τη Χεζμπολάχ χωρίς έλεος παντού στον Λίβανο, συμπεριλαμβανομένης της Βηρυτού», κατά τη διάρκεια επίσκεψής τους σε στρατιωτική βάση στο βόρειο Ισραήλ, όπου ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος της Χεζμπολάχ σκότωσε τέσσερις ισραηλινούς στρατιώτες και τραυμάτισε δεκάδες το βράδυ της Κυριακής.

«Όλα γίνονται σύμφωνα με επιχειρησιακές εκτιμήσεις. Το αποδείξαμε πρόσφατα και θα συνεχίσουμε να το αποδεικνύουμε και τις επόμενες ημέρες», πρόσθεσε.