Δύο γυναίκες και δύο νήπια νεκρά είναι ο τραγικός απολογισμός του ναυαγίου που σημειώθηκε χθες το βράδυ στη θέση «Ψαλίδι» στην Κω.

Σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα, η πτώση τους προκλήθηκε «πιθανότατα από λάθος του χειριστή του σκάφους».

Έως αυτή τη στιγμή από τη θαλάσσια περιοχή έχουν διασωθεί 27 μετανάστες, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται για τον εντοπισμό τυχόν αγνοουμένων.

Οι διασωθέντες έχουν δηλώσει ότι στο σκάφος επέβαιναν συνολικά 31 άτομα.

Συγκλονιστική είναι η περιγραφή της παιδιάτρου του νησιού, Βιολέτας Μπεάτας Μολέντα, στο newsit.gr

«Με πήραν τηλέφωνο το απόγευμα ότι έγινε ένα ναυάγιο και το ΕΚΑΒ θα φέρει τα θύματα. Πήγα κατευθείαν στα επείγοντα και βρήκα δύο νεκρά παιδάκια τεσσάρων με πέντε χρόνων.

Στη συνέχεια είδα ότι φέρανε ένα βρέφος μούσκεμα του έβγαλα τα ρούχα του γιατί πάγωνε, το σωματάκι του είχε μελανιάσει, ήταν μπλε.

Έτρεξα γρήγορα στο τμήμα το παιδιατρικό να βρω κάποιο ρουχαλάκι να το ντύσω και του ετοίμασα γαλατάκι να το ταΐσω. Επανήλθε το μωράκι πλήρως και μου χαμογέλασε, ήταν ήρεμο, ζεστό και ευχαριστημένο.

Μετά ήρθε ο λιμενικός και το πήρε. Δεν θα ξεχάσω ποτέ τα δύο νεκρά παιδιά που είδα και λέω τι κόσμος είναι αυτός… Τίποτα άλλο».

Ναυάγιο ανοιχτά της Γαύδου – 10 αγνοούμενοι 

Στο μεταξύ 96 μετανάστες έχουν διασωθεί έως τώρα από φορτηγό πλοίο στη θαλάσσια περιοχή 21 ναυτικά μίλια νότια της Γαύδου, μετά από τη βύθιση σκάφους που τους μετέφερε.

Υπό τον συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Ερευνας και Διάσωσης, στο σημείο διεξάγονται έρευνες από δύο πλωτά του λιμενικού, 6 παραπλέοντα πλοία και ελικόπτερο του πολεμικού ναυτικού για τον εντοπισμό των τουλάχιστον 10 αγνοουμένων.

Χανιά: Μεγάλη επιχείρηση διάσωσης 96 ναυαγών προσφύγων νότια της Γαύδου – Αγνοούνται 10 άτομα