Η επίθεση έρχεται μόλις μία ημέρα αφότου ο προσωρινός πρωθυπουργός Νατζίμπ Μικάτι είπε ότι η κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών του έδωσε διαβεβαιώσεις ότι το Ισραήλ χαλάρωσε τα χτυπήματά του στην πρωτεύουσα του Λιβάνου.

Το Ισραήλ υποστηρίζει ότι χτυπά πολεμικό εξοπλισμό της Χεζμπολάχ στα προάστια, όπου η μαχητική ομάδα έχει ισχυρή παρουσία, η οποία ωστόσο είναι μια πολυσύχναστη οικιστική και εμπορική περιοχή. Ο ισραηλινός στρατός είπε ότι το χτύπημα της Τετάρτης έπληξε μια αποθήκη όπλων στο υπόγειο πολυκατοικίας.

Οι επιδρομές είχαν στόχο «εξοπλισμό μάχης που ήταν αποθηκευμένος σε υπόγεια αποθήκη», ανέφερε ο στρατός σε ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ο ισραηλινός στρατός εξέδωσε προειδοποίηση νωρίτερα ότι επικείμενη επίθεση στο προάστιο Dahiyeh και οι κάτοικοι προειδοποιήθηκαν να εγκαταλείψουν ένα καθορισμένο κτίριο που επισημαίνεται με κόκκινο σε έναν εναέριο χάρτη της γειτονιάς Haret Hreik. Μόλις μία ώρα μετά, ο IDF το βομβάρδισε με τρεις ρουκέτες.

Ακόμη, ισραηλινά πλήγματα αργά την Τρίτη στην πόλη Κανά του νότου σκότωσαν 10 ανθρώπους και τραυμάτισαν άλλους 15, όπως μετέδωσε το κρατικό Εθνικό Πρακτορείο Ειδήσεων του Λιβάνου.

Τα βίντεο που κοινοποιήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έδειχναν τα καπνιζόμενα ερείπια ενός κτιρίου που φαίνεται να είναι στόχος της επίθεσης με τα γύρω κτίρια να έχουν υποστεί επίσης ζημιές. Τοπικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι σημειώθηκαν αρκετοί βομβαρδισμοί στη νότια πόλη την Τρίτη το βράδυ.

Η Κανά είναι μία πολύπαθη πόλη, αφού υπέφερε από το ισραηλινό σφυροκόπημα το 2006, ενώ το 1996 ήταν η περιοχή στην οποία έγινε στόχος συγκρότημα των Ηνωμένων Εθνών από το ισραηλινό πυροβολικό.

Τέσσερις επιθέσεις των μαχητών της Χεζμπολάχ εναντίον του IDF στην κατεχόμενη πόλη Σαφέντ

Η Χεζμπολάχ είπε ότι οι μαχητές της πραγματοποίησαν τέσσερις επιθέσεις με ρουκέτες κατά τη διάρκεια της νύχτας στην κατεχόμενη πόλη Σαφέντ στο βόρειο καθώς και στις περιοχές Ντάλτον, Ντισόν και Γιφτάχ στο βορρά.

Σε μια ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η Χεζμπολάχ είπε ότι εκτοξεύτηκε «μεγάλο φράγμα ρουκετών» στη Σαφάντ και ρουκέτες εκτοξεύτηκαν επίσης κατά της θέσης του ισραηλινού πυροβολικού σε δύο από τις άλλες τρεις περιοχές στο βορρά που στοχοποιήθηκαν μεταξύ 01:40 π.μ. τοπική ώρα (10 :40 μ.μ. GMT) και 03:40 π.μ. (00:40 GMT).

Ο ισραηλινός στρατός δήλωσε νωρίτερα ότι «περίπου 50 εκτοξεύσεις» εντοπίστηκαν να περνούν από τον Λίβανο στο βόρειο Ισραήλ τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης. «Ορισμένες» από τις εκτοξεύσεις αναχαιτίστηκαν από ισραηλινά συστήματα αεράμυνας ενώ «εντοπίστηκαν συντριβές στην περιοχή», ανέφερε ο στρατός.

Ο ισραηλινός στρατός δεν ανέφερε θύματα ή ζημιές σε υποδομές που προκλήθηκαν από τις επιθέσεις.