Στο νεοσύστατο Μονομελές Εφετείο Πλημμελημάτων της Αθήνας θα ξεκινούσε σήμερα η δίκη με κατηγορούμενους 11 βουλευτές των Σπαρτιατών, για το αδίκημα της εξαπάτησης του εκλογικού σώματος, που αφορά δημόσιες δηλώσεις του επικεφαλής του κόμματος Βασίλη Στίγκα, ο οποίος κατήγγειλε παρασκηνιακές πρακτικές παράνομου τύπου στο κόμμα του, με υπαινιγμούς για τον ρόλο του έγκλειστου της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη, σύμφωνα με το ieidiseis.gr.

Σύμφωνα με το news24/7 παρών ήταν ο καταδικασμένος ναζί, Ηλίας Κασιδιάρης που κατηγορείται ως ηθικός αυτουργός και ο οποίος χθες, 15/10, πήρε 7ήμερη άδεια ως τις 22/10 και υποχρεούται να δίνει το παρών στο Α.Τ. Ραφήνας – Πικερμίου, σύμφωνα με το Dnews.

Όπως σημειώνει μάλιστα η kathimerini.gr, ο καταδικασμένος σε 13 έτη κάθειρξης Ηλίας Κασιδιάρης κατέθεσε δεύτερη αίτηση υφ’ όρων απόλυσης υποστηρίζοντας πως έχει εκτίσει το σύνολο της ποινής του για την καταδίκη του στην υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής.

Η εισαγγελική πρόταση είναι απορριπτική του αιτήματος του για έξοδο από τη φυλακή, με τη συνήγορο του Βάσω Πανταζή να σημειώνει ότι ο κατηγορούμενος έχει προσφύγει και στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για παραβίαση του τεκμηρίου αθωότητας.

Όπως γράφει το protothema.gr, με την έναρξη της δίκης, δυο εκ των κατηγορουμένων βουλευτών και συγκεκριμένα οι κ.κ. Χαλκιάς και Κόντης ζήτησαν την αναβολή της δίκης επικαλούμενοι υποχρέωση παρουσίας τους στη Βουλή. Αίτημα για αναβολή της δίκης υπέβαλλε και συνήγορος στην υπόθεση.

Προτείνοντας επί των αιτημάτων αναβολής η εισαγγελέας της έδρας πρότεινε την απόρριψη τους και ζήτησε τη διακοπή της δίκης και όχι την αναβολή της.

Έντονη, πάντως, ήταν η αντίδραση του κατηγορούμενου δικηγόρου μπροστά στο ενδεχόμενο διακοπής της δίκης, όπως επίσης και του κ. Βασιλείου Καπερνάρου, ο οποίος εκπροσωπεί τον Χ. Κατσιβαρδά. Και οι δύο ζήτησαν την πρόοδο της δίκης με τοποθέτησή τους στο ακροατήριο.

Εν τέλει η δίκη διεκόπη με απόφαση του δικαστηρίου για τις 31 Οκτωβρίου.

Σε γραπτή δήλωσή του η οποία έγινε γνωστή στους δημοσιογράφους μετά το τέλος της ακροαματικής διαδικασίας, ο Ηλίας Κασιδιάρης ανέφερε: «Επιθυμώ την άμεση διεξαγωγή της παρούσης δίκης, διότι η επίμαχη κατηγορία είναι άκρως προσβλητική για την προσωπικότητά μου. Πορεύομαι πάντα με βάση το δίκαιο και την αλήθεια και βρίσκομαι ενώπιον του δικαστηρίου για να αποκατασταθεί η τιμή και η υπόληψή μου».