Σύμφωνα με τη γραπτή δήλωση του Αμερικανού υπουργού:

«Σήμερα, οι αμερικανικές στρατιωτικές δυνάμεις, συμπεριλαμβανομένων των βομβαρδιστικών B-2 της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ, πραγματοποίησαν πλήγματα ακριβείας εναντίον πέντε υπόγειων αποθηκευτικών τοποθεσιών όπλων σε περιοχές της Υεμένης που ελέγχονται από τους Χούθι. Οι δυνάμεις των ΗΠΑ έβαλαν στο στόχαστρο αρκετές από τις υπόγειες εγκαταστάσεις των Χούθι που στεγάζουν διάφορα εξαρτήματα όπλων των τύπων που οι Χούθι έχουν χρησιμοποιήσει για να στοχεύσουν εμπορικά και στρατιωτικά σκάφη σε όλη την περιοχή. Αυτή ήταν μόνο μία επίδειξη της ικανότητας των Ηνωμένων Πολιτειών να στοχεύουν εγκαταστάσεις που οι αντίπαλοί μας προσπαθούν να κρατήσουν μακριά, ανεξάρτητα από το πόσο βαθιά θαμμένες, υπόγειες, ή οχυρωμένες είναι. Η χρήση των βομβαρδιστικών stealth μεγάλης εμβέλειας B-2 Spirit της Πολεμικής Αεροπορίας των Η.Π.Α. καταδεικνύει τις παγκόσμιες δυνατότητες κρούσης των ΗΠΑ για να αναλάβουν δράση εναντίον αυτών των στόχων όταν είναι απαραίτητο, οποτεδήποτε, οπουδήποτε.

Για περισσότερο από ένα χρόνο, οι υποστηριζόμενοι από το Ιράν Χούθι,  Ειδικά Καθορισμένοι Παγκόσμιοι Τρομοκράτες, επιτέθηκαν απερίσκεπτα και παράνομα σε αμερικανικά και διεθνή πλοία που διέρχονται από την Ερυθρά Θάλασσα, το στενό Μπαμπ Αλ-Μαντέμπ και τον Κόλπο του Άντεν. Οι παράνομες επιθέσεις των Χούτι συνεχίζουν να διαταράσσουν την ελεύθερη ροή του διεθνούς εμπορίου, να απειλούν με περιβαλλοντική καταστροφή και να θέτουν σε κίνδυνο τις ζωές αθώων πολιτών και τις ζωές των δυνάμεων των ΗΠΑ και των συνεργατών τους. Κατόπιν εντολής του Προέδρου Μπάιντεν, ενέκρινα αυτά τα στοχευμένα χτυπήματα για να υποβαθμίσουμε περαιτέρω την ικανότητα των Χούθι να συνεχίσουν την αποσταθεροποιητική συμπεριφορά τους, αλλά και για να προστατεύσουμε και να υπερασπιστούμε τις δυνάμεις και το προσωπικό των ΗΠΑ σε μια από τις πιο κρίσιμες πλωτές οδούς του κόσμου.

Και πάλι, οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν θα διστάσουν να αναλάβουν δράση για να υπερασπιστούν τις ζωές και τα περιουσιακά στοιχεία των Αμερικανών, για την αποτροπή επιθέσεων κατά αμάχων και των περιφερειακών μας εταίρων· και για την προστασία της ελεύθερης ναυσιπλοΐας και την αύξηση της ασφάλειας σε αυτές τις πλωτές οδούς για τα πλοία των ΗΠΑ. Θα συνεχίσουμε να κάνουμε σαφές στους Χούθι ότι θα υπάρξουν συνέπειες για τις παράνομες και απερίσκεπτες επιθέσεις τους. Είμαι ευγνώμων για τον επαγγελματισμό και την ικανότητα των γενναίων αμερικανικών στρατευμάτων που συμμετείχαν στις σημερινές ενέργειες και που συνεχίζουν να υπηρετούν για την υπεράσπιση του Έθνους μας».