Σύμφωνα με πρόσφατες ανακοινώσεις του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, η Διεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος (ΔΑΟΕ), το «ελληνικό FBI» όπως αναφέρεται, θα έχει ως στόχο την καταπολέμηση του οργανωμένου εγκλήματος.

Παρά όμως τις πανηγυρικές δηλώσεις του Υπουργού, πριν καν ξεκινήσει η Υπηρεσία, το οργανόγραμμά της διέρρευσε από την ΕΛ.ΑΣ και τα προσωπικά δεδομένα των 554 αστυνομικών αναρτήθηκαν σε ιστοσελίδα στο διαδίκτυο. Το σχετικό δημοσίευμα κατέβηκε αλλά έυλογα τίθεται θέμα ασφάλειας των στελεχών της ΕΛ.ΑΣ. Η ιστοσελίδα «Law & Order» έκανε λόγο για «εκ παραδρομής δημοσίευση».

«Δεν κατανοούν, κάποιοι άνθρωποι, ότι με τη δημοσιοποίηση αυτών των ονομάτων και των στοιχείων τους, υπάρχει κίνδυνος ακόμα και για τη ζωή τους», τόνισε το πρωί της Πέμπτη η εκπρόσωπος Τύπου της Ελληνικής αστυνομίας, Κωνσταντία Δημογλίδου, απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις. Πρόσθεσε ότι «η συγκεκριμένη διαταγή, έφτασε σε πολλές υπηρεσίες, προφανώς θα διερευνηθεί από πού έγινε η διαρροή».

«Καταγγέλλουμε τη δημοσίευση-διαρροή προσωπικών στοιχείων εκατοντάδων συναδέλφων μας από συγκεκριμένο ιστότοπο» τόνισε σε χθεσινή ανακοίνωσή της η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών (ΕΣΑΥΑ).

«Δεν μας ενδιαφέρει επ’ ουδενί αν πρόκειται για λάθος ή αν κάποιοι θεώρησαν τη δημοσίευση ως “αποκλειστικές πληροφορίες”, το μόνο που μας αφορά είναι η κατάληξη, αφού τα ακριβή στοιχεία αστυνομικών μιας νεοϊδρυθείσας Υπηρεσίας η οποία στο μέλλον θα παίξει σημαντικό ρόλο στην καταπολέμηση του εγκλήματος, έγιναν προσβάσιμα στους πάντες» πρόσθεσε.

«Ως ΕΑΣΥΑ από την πλευρά μας, από κοινού με το νομικό μας τμήμα, επεξεργαζόμαστε ήδη την προσφυγή στις ενδεδειγμένες νομικές ενέργειες ώστε να διασφαλίσουμε τα μέλη μας. Κλείνοντας, αρνητική και αλγεινή εντύπωση μας έχει προκαλέσει η εκκωφαντική, έως αυτή τη στιγμή, σιωπή της Ηγεσίας για το όλο περιστατικό!».

Από την πλευρά της η Ένωση Αξιωματικών ΕΛ.ΑΣ. Αττικής σημείωσε σε χθεσινή ανακοίνωσή της ότι «δεν κατανοούμε τις “αποκλειστικές” ειδήσεις με ό,τι συνέπειες μπορεί να έχουν σε μία αστυνομική έρευνα και επιχείρηση ή και στη στοχοποίηση των συναδέλφων μας».