Από τον Πούτιν στον… Χουλιαράκη

Αύριο Τρίτη θα συμβούν ταυτόχρονα δύο κοσμοϊστορικά γεγονότα. Οι BRICS+ θα ξεκινήσουν τη σύνοδό τους επί ρωσικού εδάφους και μάλιστα με την παρουσία του γ.γ. του ΟΗΕ. Στο Καζάν είναι προσκεκλημένοι του Πούτιν 24 ηγέτες των πιο ισχυρών οικονομιών, πλην του δυτικού κόσμου προφανώς. Ηγέτες που αναλόγως με τα κέφια της Δύσης άλλοτε ονομάζονται «πρόεδροι» και άλλοτε «δικτάτορες» για να ανακοινώσουν ίσως την ευρύτερη ως τώρα οικονομική συνεργασία ως απάντηση στην μονοκρατορία των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ. 

Την ίδια μέρα, κάπου στον Πειραιά, ο Αλέξης Τσίπρας θα κάνει σοσιαλδημοκρατικό come back για να προτείνει λύσεις για την οικονομία της Ελλάδας. Μαζί του θα είναι ο υπουργός Οικονομίας του Σημίτη, Νίκος Χριστοδουλάκης, ο υπουργός Οικονομίας της Τρόϊκας, Γιώργος Χουλιαράκης, ο Δραγασάκης, η Λούκα Κατσέλη κ.α. (Ο Αλογοσκούφης, ο Χαρδούβελης, ο Γιάννος Παπαντωνίου, ο Ευ. Βενιζέλος και άλλοι πυλώνες της Οικονομίας μας μάλλον δεν έχουν προσκληθεί…). 

Καλό θα ήταν πάντως να θυμάσαι αν τα δεις όλα αυτά πως κάποτε φλερτάραμε και εμείς με τους BRICS. Μετά όμως όλοι μας στριμωχτήκαμε στη σωστή πλευρά της Ιστορίας… 

www.pisoselides.gr