«Εγώ για το νερό που είναι γεμάτο κολοβακτηρίδια δεν μπορούσα να μην πάρω θέση», σημείωσε ο Βασίλης Αμβροσιάδης, μιλώντας στο KONTRA, λίγο μετά την υποχρεωτική μετακίνησή του επειδή «δυσφημεί το νησί».

«Όταν ήρθαν τα επίσημα αποτελέσματα για το νερό δικαιώθηκα γιατί είναι φουλ στα βακτηρίδια» είπε ο γιατρός, παρουσιάζοντας τα έγγραφα που επιβεβαιώνουν όσα υποστήριξε.

«Είτε είναι νοροϊός, είτε τα κολοβακτηρίδια, είτε άλλα μικρόβια, εννοείται ότι μεταδίδεται και από άνθρωπο σε άνθρωπο αλλά και μέσω νερού» σημείωσε, μιλώντας για τα δεκάδες κρούσματα γαστρεντερίτιδας που καταγράφηκαν το καλοκαίρι στο νησί.

Μάλιστα, οι μετρήσεις που έκαναν συνεργεία του ΕΟΔΥ στο νερό και συγκεκριμένα στη γεώτρηση Κουλεριανά, στην κοινόχρηστη βρύση Σαρακήνικο και το Πηγάδι Σαρακήνικο έδειξαν ότι υπάρχει μεγάλη παρουσία κολοβακτηρίων. 

Ο ίδιος καταγγέλλει πως η απομάκρυνσή του ήρθε με απόφαση του υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη και ύστερα από παρέμβαση της δημάρχου Γαύδου Λίλιαν Στεφανάκη, αναφέροντας πως η δήμαρχος έστειλε επιστολή στην 7η Υγειονομική Περιφέρεια, ζητώντας την απομάκρυνση του γιατρού από το νησί, αίτημα που έκανε δεκτό ο υπουργός.

«Δεν με θέλει γιατί εγώ προσπαθώ να φτιάξω πράγματα ενώ αυτοί για μένα δεν ασχολούνται με ουσιαστικά πράγματα, είτε τα πράγματα όταν τα κάνουν, δεν τα κάνουν σωστά» είπε για τη δημοτική αρχή Γαύδου, σχολιάζοντας την υποχρεωτική μετακίνηση του.

Τέλος, υπογράμμισε ότι δεν φεύγει με πίκρα από το νησί, λέγοντας ότι «αφήνω ένα μεγάλο έργο πίσω. Δεν περιμένω κάποια αναγνώριση από κανέναν, παρόλο που αυτές τις ημέρες με παίρνουν πάρα πολλοί άνθρωποι τηλέφωνο».