Υπενθυμίζεται πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης ολοκληρώνοντας την πρωτολογία – απολογισμό για την αντιπυρική περίοδο στη Βουλή, αποχώρησε από την αίθουσα της Ολομέλειας όπου αναμενόταν να απευθυνθεί ο επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παππάς.

«Δεν αναγνωρίζω ως εκπρόσωπο της αξιωματικής αντιπολίτευσης, έναν πολιτικό που έχει καταδικαστεί 13-0 για παράβαση καθήκοντος από το Ειδικό Δικαστήριο. Δεν θα χαριεντιστώ μαζί του, ούτε θα συνομιλήσω μαζί του. Προστατεύω το πολίτευμα έτσι, αυτό επιβάλλει ο στοιχειώδης κοινοβουλευτικός αυτοσεβασμός» υποστήριξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη δευτερολογία του, σε μια προσπάθεια να δικαιολογήσει την αποχώρηση του με την έναρξη της ομιλίας του Νίκου Παππά.

«Περιμέναμε και ξέραμε ότι ο Μητσοτάκης την υπόθεση του Ειδικού Δικαστηρίου θα την αξιοποιήσει και εργαλειοποιήσει, αλλά δεν περιμέναμε τέτοιο θεσμικό ατόπημα» απάντησε ο Νίκος Παππάς από το βήμα της Βουλής.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ:

«Ο πρωθυπουργός των απευθείας αναθέσεων, των σκανδάλων και της παραβίασης κάθε έννοιας του Κράτους Δικαίου, υπερέβη σήμερα τον ίδιο του τον εαυτό, παραβιάζοντας ανερυθρίαστα την θεσμική τάξη.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ καταδικάζει την πρωτοφανή εκτροπή Μητσοτάκη στη Βουλή, να επιτεθεί με τον πιο ανοίκειο τρόπο εναντίον του προέδρου της Κ.Ο. Νίκου Παππά, προβάλλοντας και απαξιώνοντας έτσι το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

Καλούμε τα προοδευτικά κόμματα της Αντιπολίτευσης να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να αποδοκιμάσουν την ύβρη Μητσοτάκη. Η στάση του δεν αφορά μόνον τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Η απαξίωση των κομμάτων από τον πρωθυπουργό, σχετίζεται ευθέως με τους στοιχειώδεις κανόνες της Δημοκρατίας».