Συγκεκριμένα, αναφερόμενος στην δήλωση του Ισραηλινού πρωθυπουργού, ο Μακρόν τόνισε ότι δεν είναι βέβαιος «πως υπερασπίζεται κάποιος οποιονδήποτε πολιτισμό σπέρνοντας την βαρβαρότητα».

Ο Γάλλος πρόεδρος εξέφρασε επίσης τη λύπη του για το γεγονός ότι το Ιράν χρησιμοποίησε τη Χεζμπολάχ κατά του Ισραήλ σε βάρος των συμφερόντων του Λιβάνου, όπως επίσης και για το γεγονός ότι το Ισραήλ συνεχίζει τις επιθέσεις του στον Λίβανο αυξάνοντας τον αριθμό των θυμάτων από τον αστικό πληθυσμό.

Σημειώνεται ότι η διεθνής διάσκεψη για την παροχή βοήθειας στο Λίβανο που οργάνωσε σήμερα στο Παρίσι ο Γάλλος πρόεδρος κατέληξε στην παροχή βοήθειας συνολικού ύψους ενός δισεκ. ευρώ. Εξ αυτών τα 800 εκατομμύρια θα έχουν τη μορφή ανθρωπιστικής βοήθειας, ενώ 200 εκατομμύρια θα δοθούν για την ενίσχυση του Λιβάνου, δήλωσε ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών Ζαν Νοέλ Μπαρό.

Στα 100 εκατομμύρια ευρώ ανέρχεται η βοήθεια της Γαλλίας, σχεδόν ισόποση είναι και η βοήθεια της Γερμανίας, ενώ της τάξεως των 18 εκατομμυρίων ευρώ είναι η βοήθεια της Βρετανίας.