«Είκοσι επτά άμαχοι σκοτώθηκαν σε 45 επιθέσεις drones στη βόρεια και στην ανατολική Συρία», ανέφερε συγκεκριμένα σε ανακοίνωσή της η μη κυβερνητική οργάνωση.

«Επιπλέον των κατοικημένων ζωνών, τουρκικά πολεμικά αεροπλάνα και μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα στοχοθέτησαν αρτοποιεία, ηλεκτρικούς σταθμούς, πετρελαϊκές εγκαταστάσεις και σημεία ελέγχου των (κουρδικών) δυνάμεων εσωτερικής ασφαλείας», ανέφεραν με τη σειρά τους οι κουρδικές δυνάμεις.

Υπενθυμίζεται πως πέντε νεκροί και 22 τραυματίες, από τους οποίους οι τρεις είναι σε βαριά κατάσταση, ήταν ο απολογισμός της ένοπλης επίθεσης στα κεντρικά γραφεία της Τουρκικής Αεροπορικής και Διαστημικής Βιομηχανίας TUSAS, στην περιοχή Καχραμανκαζάν στα περίχωρα της Άγκυρας.

Η τουρκική κυβέρνηση κατηγόρησε για την επίθεση την κουρδική οργάνωση ΡΚΚ και οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις ξεκίνησαν να εξαπολύουν πλήγματα κατά κουρδικών στόχων στη Συρία και το Ιράκ. «Οι επιχειρήσεις εκτελέστηκαν σύμφωνα με τα νόμιμα δικαιώματα άμυνας που απορρέουν από το άρθρο 51 του Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών, με αποτέλεσμα την επιτυχή καταστροφή συνολικά 32 τρομοκρατικών στόχων. Οι αεροπορικές επιχειρήσεις θα συνεχιστούν αποφασιστικά», ανέφερε το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας.