Ο τοπικός ειδησεογραφικός σταθμός Al Jadeed μετέδωσε πλάνα από τον τόπο του συμβάντος, ένα ξενοδοχείο που είχαν νοικιάσει διάφορα μέσα ενημέρωσης, που έδειχναν καταστρεμένα κτίρια και αυτοκίνητα με την ένδειξη «PRESS», καλυμμένα με σκόνη και συντρίμμια. Ο ισραηλινός στρατός δεν εξέδωσε προειδοποίηση πριν από το χτύπημα.

Η παναραβική τηλεόραση Al-Mayadeen TV με έδρα τη Βηρυτό δήλωσε ότι δύο από τους υπαλλήλους της – ο εικονολήπτης Ghassan Najar και ο τεχνικός εκπομπής Mohammed Rida – ήταν μεταξύ των δημοσιογράφων που σκοτώθηκαν νωρίς την Παρασκευή. Η τηλεόραση Al-Manar της λιβανικής ομάδας Χεζμπολάχ δήλωσε ότι ο εικονολήπτης της Wissam Qassim σκοτώθηκε επίσης στην αεροπορική επιδρομή στην περιοχή Hasbaya.

Ο διευθυντής του Al-Mayadeen, Ghassan bin Jiddo, ισχυρίστηκε ότι το ισραηλινό χτύπημα σε συγκρότημα όπου στεγάζονται δημοσιογράφοι ήταν επί τούτου και στρεφόταν εναντίον όσων κάλυπταν τη στρατιωτική του επίθεση.

Ο υπουργός Πληροφοριών του Λιβάνου Ziad Makary δήλωσε ότι οι δημοσιογράφοι σκοτώθηκαν ενώ μετέδιδαν τα εγκλήματα του Ισραήλ και σημείωσε ότι ήταν ανάμεσα σε μια μεγάλη ομάδα εργαζομένων στα μέσα ενημέρωσης.