«Το 2013 στο Νέο Ηράκλειο, μόλις ενάμιση μήνα μετά την φασιστική δολοφονία του αντιφασίστα ράπερ Παύλου Φύσσα από τάγμα εφόδου, εκτελούνται έξω από τα τοπικά γραφεία – ορμητήρια της ναζιστικής συμμορίας δύο συνειδητά καθάρματα – μέλη της. Δύο φασίστες εγκληματίες που οπλοφορούσαν και “προστάτευαν” την τοπική φασιστική γιάφκα, ακόμα κι όταν η ηγεσία τους ήταν προφυλακισμένη για φρικτά εγκλήματα» προσθέτει η ΟΡΜΑ.

«Η ΟΡ.Μ.Α. ήταν παρούσα από την 1η Νοέμβρη 2014 κόντρα στην προσπάθεια θυματοποίησης της χρυσής αυγής. Ο νικηφόρος αγώνας του Μαχητικού Αντιφασισμού που τσάκισε την τρομοκρατία των ταγμάτων εφόδου και απελευθέρωσε γειτονιές και χώρους εργασίας, στέλνοντας τη συμμορία του φυρερίσκου εκτός βουλής και καταδικασμένη είναι οδηγός για να τερματιστεί εν τη γενέσει κάθε υπόνοια φασιστικής ανασυγκρότησης και για να προετοιμάσουμε το δυναμικό της κομμουνιστικής αντεπίθεσης στην ακροδεξιά πολιτική της Νέας Δημοκρατίας» σημειώνει και συνεχίζει:

«Ο κόσμος της εργασίας, της ταξικής αλληλεγγύης και της συμφιλίωσης των λαών, που ζει και εργάζεται με μετανάστες και αγωνίζεται απέναντι στην φτώχεια και την εξαθλίωση, που απεργεί και διαδηλώνει, δεν ξεχνά τους ναζί δολοφόνους των Φύσσα, Λουκμάν, δεν ξεχνά τα δεξιά στελέχη που οργανώνουν και συγκαλύπτουν δολοφονίες ματαναστών, γυναικών και εργατών. Τη στιγμή που η άνοδος της ακροδεξιάς στην Ευρώπη απειλεί τους λαούς, εμείς πρέπει να οργανώσουμε τους αγώνες ανατροπής του συστήματος της βαρβαρότητας.

Η πολιτική μας θέση και παρουσία στο Νέο Ηράκλειο δεν είναι μια αντιφασιστική μάχη αποτροπής των ηττημένων χρυσαυγιτών του φυρερίσκου, αλλά κυρίως μια υπενθύμιση στη Νέα Δημοκρατία ότι υπάρχει μια δυναμική και κρίσιμη πολιτική μάζα που είναι εναντίον της και στέκεται εμπόδιο στον ρατσισμό, το μίσος και τον εθνικισμό της κυβερνητικής πολιτικής.

Η ΟΡ.Μ.Α. καλεί εργαζόμενους/ες και νεολαία σε αντιφασιστική συγκέντρωση στο σταθμό ΗΣΑΠ Νέου Ηρακλείου την Παρασκευή 1 Νοέμβρη στις 6.30μμ».