Τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου, 26ης Οκτωβρίου, εκδηλώθηκε επίθεση του Ισραήλ κατά του Ιράν. Σύμφωνα με τις ισραηλινές πηγές, «όλα ήταν έτοιμα και αναμενόταν η τελική εντολή του πρωθυπουργού του Ισραήλ, Βενιαμίν Νετανιάχου». Έναντι πιθανής και άμεσης ιρανικής απάντησης, ο πρωθυπουργός του Ισραήλ και ο υπουργός Αμύνης, Γιοαβ Γκαλάντ, παρακολουθούν τα τεκταινόμενα από το υπόγειο κέντρο επιχειρήσεων του υπουργείου Αμύνης στο Τελ Αβίβ.

Για πλήγματα χωρίς θύματα ή υλικές ζημιές κάνουν λόγο οι ανακοινώσεις της Τεχεράνης μετά το πρώτο κύμα, ενώ συγκεκριμένη αναφορά γίνεται στο γεγονός ότι «δεν επλήγη καμμία βάση των Φρουρών της Επανάστασης». Συγκεκριμένα, το Ιράν αποδίδει, στις πρώτες επίσημες ανακοινώσεις, ακόμη και τις εκρήξεις στην “πλήρη απόκρουση” των πυραυλικών επιθέσεων. Στις 4πμ, και λίγο πριν ξεκινήσει το δεύτερο κύμα της επίθεσης, το ιρανικό κανάλι Πρες μετέδιδε ότι “μόνον ήχοι εκρήξεων” ταράσσουν την πόλη. Ωστόσο, οι Ισραηλινοί αναφέρουν ότι τα πλήγματα δεν αφορούν μόνο στην Τεχεράνη αλλά και «σε στόχους άλλων περιοχών». Δεν γνωρίζουμε, την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές, αν οι Ισραηλινοί έχουν πλήξει ή προσπαθούν να πλήξουν πετρελαϊκές ή πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν – κάτι που θα φέρει σίγουρη την απάντηση της Τεχεράνης και την κλιμάκωση σε γενικευμένη σύγκρουση, πόλεμο στην πολύπαθη περιοχή. Οι πρώτες πληροφορίες πάντως δεν αναφέρουν κάτι τέτοιο, από καμμία εκ των δύο πλευρών.

“Στοχευμένες επιθέσεις σε στρατιωτικούς στόχους, ως εξάσκηση του δικαιωματος της αυτοάμυνας και σε απάντηση της βαλλιστικής επίθεσης του Ιράν την 1η Οκτωβρίου» για τις οποίες «ενημερώθηκαν λίγο πριν αυτές ξεκινήσουν» κάνουν λόγο οι αρχές των ΗΠΑ. Στην επίθεση αποδίδεται και η αναχώρηση Μπλίνκεν από την περιοχή νωρίτερα από το προβλεπόμενο.