Και συνέχισε: «Γιατί το λέω αυτό; Γιατί, για παράδειγμα, στο Υπουργείο Παιδείας στο οποίο αναφερθήκατε, ξέρετε πώς λειτουργούμε, ξέρετε από πού έρχονται τα χρήματα, ξέρετε ότι είναι ευρωπαϊκά κονδύλια, τα οποία στην πραγματικότητα με πολύ μεγάλη τακτική το ελληνικό κράτος καταφέρνει και χρησιμοποιεί για να παίρνει αναπληρωτές. Ξέρετε ότι δεν υπάρχουν οι δυνατότητες και πού φτάνει η κυβέρνηση; Να μειώνει τις τάξεις και τα τμήματα, γιατί δεν έχει αντίστοιχους δασκάλους για να καλύψει, να δίνει τη δυνατότητα να υπάρχουν άνθρωποι που χρειάζονται παράλληλη στήριξη, περισσότεροι των 2 μέσα σε ένα τμήμα, και να γίνεται μια χαοτική κατάσταση. Άρα είναι ένα πυροσβεστικό μέτρο εκεί που έχει πιάσει μια τεράστια πυρκαγιά. Και δυστυχώς αυτή η κυβέρνηση, αυτό που έκανε στην Πολιτική Προστασία, να αφήνει τη φωτιά να φτάνει στη θάλασσα για να σβήσει, το κάνει και στη νομοθετική της τακτική. Αφήνει το πρόβλημα μέχρι τέλους και μετά τρέχει πίσω από τον ίδιο της τον εαυτό μήπως προλάβει και διασώσει κάτι. Αυτό θα ήθελα να δείτε κ. Σπανάκη, δεν είμαστε εδώ για να κάνουμε αντίλογο επάνω σε ένα μόνο νομοσχέδιο, αλλά σε μια γενική πολιτική».

Για την υπόθεση της Novartis σημείωσε:

«Πράγματι υπάρχει μια νομοθετική παρέμβαση της κυβέρνησης. Έχει φέρει μία διάταξη για το άρθρο 218, επάνω σε ένα νόμο ο οποίος ισχύει από το 2001, ο οποίος έχει χρησιμοποιηθεί πολλές φορές στο παρελθόν – αναφέρω και τη δίκη της 17 Νοέμβρη ενδεικτικά – και έχει από βουλευτές της παρούσας κυβέρνησης σε προηγούμενη κυβέρνηση του 2014 αυστηροποιηθεί και βλέπουμε ότι από την αυστηροποίηση που έγινε το 2014 προχώρησε τον Μάιο 2024 σε μία διάταξη η οποία βοηθάει πράγματι στο να γίνει αυτό όπως εξελίχθηκε.

»Εκεί μπαίνουν ερωτήματα και εκεί θα προτιμούσα να μην ακούω από την κυβέρνηση πανηγυρικούς για μία νομοθετική παρέμβαση. Μία τροπολογία η οποία έγινε μόλις πριν από λίγους μήνες και με έναν συγκεκριμένο σκοπό. Ο νομοθέτης πρέπει να βλέπει γενικότερα αυτά τα οποία θα ακολουθήσουν και μετά από τη συγκεκριμένη δίκη. Αυτό ήταν και η κριτική. Τώρα, αναφορικά με τον ΣΥΡΙΖΑ, επειδή έχει γίνει πολλή συζήτηση και για το τι έχει πει ο πρώην πρωθυπουργός, ο Αλέξης Τσίπρας, σίγουρα θα μπορούσαμε να πούμε αυτό που έχει ήδη πει και δημόσια: ότι αν είχε γίνει μία προανακριτική επιτροπή εκείνη τη στιγμή, πολλοί θα βρισκόντουσαν σε δεινότερη θέση γιατί θα είχαν πάει με πολύ συγκεκριμένες κατηγορίες στη δικαιοσύνη και κάποιοι άλλοι θα βρίσκονταν σε αυτό το καθεστώς που βρίσκονται ίσως και σήμερα, αθωωμένοι. Άρα σίγουρα υπάρχει μία κριτική σε εμάς. Είναι όμως αυτοκριτική. Την έχουμε πει ήδη. Θα μπορούσαν να έχουν γίνει τα πράγματα και πιο σωστά επικοινωνιακά, αλλά και ως προς την έρευνα, με μία προανακριτική τότε. Τώρα βαδίζουμε επάνω σε μία νομοθεσία και το πώς θα ισχύει και την επόμενη μέρα».