Όπως αναφέρει ο 902.gr, η κινητοποίηση ξεκίνησε με συγκέντρωση στα Προπύλαια. Μαθητές των ΕΠΑΛ ξεκαθάρισαν πως δεν είναι μαθητές β’ κατηγορίας, ενώ ο εκπρόσωπος της Συντονιστικής Επιτροπή Μαθητών Αθήνας τόνισε ότι «οι μαθητές επιλέγουν το δρόμο του αγώνα, φέρνοντας το Υπουργείο και την κυβέρνηση μπροστά στις ευθύνες του, καθώς αντί για λύσεις στα προβλήματα, μοιράζουν αποβολές». Ακόμη μεταφέρθηκε η εμπειρία από τις κατακτήσεις που έφερε ο συντονισμένος αγώνας ενάντια στις επιχειρούμενες συγχωνεύσεις.

Aris Oikonomou / SOOC

Οι μαθητές, σύμφωνα με το ethnos.gr διαμαρτυρήθηκαν για τα ολοένα και αυξανόμενα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα σχολεία. Πιο συγκεκριμένα, οι μαθητές ζητούν να καλυφθούν άμεσα τα εκπαιδευτικά κενά, να ανακληθούν οι συγχωνεύσεις τμημάτων στα σχολεία και να αναθεωρηθεί το πρόσφατο μέτρο για την απαγόρευση των κινητών στα σχολεία.

Aris Oikonomou / SOOC

Οι Φοιτητικοί Σύλλογοι της Αθήνας δηλώνουν ότι δεν συμβιβάζονται με την κατάσταση στις σχολές τους.

Aris Oikonomou / SOOC

Οι φοιτητές ζητάνε να αυξηθεί η χρηματοδότηση στα πανεπιστήμια και να γίνουν μελέτες στα κτίρια, τα οποία αντιμετωπίζουν προβλήματα λόγω παλαιότητας και κακής συντήρησης. Παράλληλα, ζητούνται να ληφθούν μέτρα για τις φοιτητικές εστίες.

Aris Oikonomou / SOOC

Ακολούθησε πορεία σε κεντρικούς δρόμους της Αθήνας, με πρώτο το πανό των φοιτητικών συλλόγων της Αθήνας, το οποίο έγραφε «Δωρεάν Σπουδές – Πτυχία με αξία», «Οι φοιτητές δεν είναι πελατεία», «Δώστε λεφτά για την παιδεία και όχι για τον πόλεμο».

Aris Oikonomou / SOOC

Φτάνοντας στη Βουλή, όπως μεταδίδει το 902.gr, μαθητές και φοιτητές σχημάτισαν τα στοιχεία με τους νεκρούς μαθητές και φοιτητές στη Γάζα, αλλά και τον αριθμό των σχολείων και πανεπιστημίων που έχουν καταστραφεί, μετά από ένα χρόνο των βομβαρδισμών του ισραηλινού κράτους-σφαγέα σε βάρος των συνομηλίκων τους στην Παλαιστίνη.

Aris Oikonomou / SOOC

Στη συνέχεια σήκωσαν πανό αλληλεγγύης στους διωκόμενους φαντάρους που ανέφερε «Έξω η Ελλάδα από τον πόλεμο – Αλληλεγγύη στους φαντάρους-συμφοιτητές μας».