του Γεράσιμου Γραμματικόπουλου
Νευρολόγου, μέλους Πολιτικής Γραμματείας ΜέΡΑ25
Αυτή του η απάντηση όχι μόνο προσέβαλε τον συμπολίτη μας, αλλά έδωσε το “σύνθημα” σε ορδές ανώνυμων ενοικιαζόμενων διαδικτυακών τρολ αλλά και επώνυμων υποστηρικτών της Mitsotakis Liquidations LLC, μέχρι και “δημοσιογράφους”, να επιδοθούν σε ένα αηθέστατο διαδικτυακό mobbing με ύβρεις, προσβολές, ειρωνείες και δολοφονίες χαρακτήρα.
Ο υπουργός επανήλθε μετά από δύο ημέρες χυδαίας βάρβαρότητας, επιβεβαιώνοντας την αλήθεια των ισχυρισμών του συμπολίτη μας αλλά δηλώνοντας πως η απόγνωσή του ήταν άδικη αφού η μητέρα του νοσηλευόταν στον θάλαμο Βραχείας Νοσηλείας του ΤΕΠ, παρουσιάζοντας τον ως εφάμιλλο θαλάμου της κλινικής αν όχι και καλύτερο λόγω της παρουσίας στο ΤΕΠ ιατρών πολλών ειδικοτήτων (την στιγμή που οι θεράποντες βρίσκονται 4 ορόφους και ένα κτίριο μακριά). Θρασύτατα μάλιστα παρουσίασε το ευφυολόγημα του αυτό ως άποψη των θεράποντων ιατρών της ασθενούς με τους οποίους ισχυρίστηκε ότι επικοινώνησε.
Θα ήταν να απορεί κανείς πώς ο αυτοανακηρυχθείς βαθύς γνώστης της ελληνικής γλώσσας υπουργός αδυνατεί να αντιληφθεί την έννοια της βραχείας νοσηλείας, που δεν μπορεί να αφορά περισσότερο από 24 ώρες, ούτε βαρέως πάσχοντες. Ούτε φυσικά υπάρχει Ιατρός να ισχυριστεί πως είναι καλύτερα ή έστω εφάμιλλη νοσηλεία με αυτή της κλινικής εισαγωγής, ακόμα και αν δεν γνωρίζει ειδικά τις συνθήκες λειτουργίας του συγκεκριμένου νοσοκομείου. Συνειρμικά όμως θυμόμαστε όλοι τον χυδαίο αντιεπιστημονικό ισχυρισμό του πρωθυπουργού Μητσοτάκη από το βήμα της Βουλής, εν μέσω βαρύτατου πανδημικού κύματος με εκατοντάδες νεκρούς την ημέρα, πως δεν υπάρχουν ενδείξεις πως οι διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ έχουν χειρότερες πιθανότητες επιβίωσης από τους νοσηλευόμενους εντός ΜΕΘ. Έτσι και τότε, κάθε Ιατρός και υγειονομικός έφριττε από την ύβρη.
Φαίνεται πως η Επιστήμη δεν είναι το δυνατό σημείο των “ακροκεντρώων” όταν αντιτίθεται στους πολιτικούς σχεδιασμούς τους και/ή όταν διαψεύδει την θρασύτατη προπαγάνδα τους.
Δυστυχώς η κυρία Ειρήνη απεβίωσε. Κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει αν θα είχε επιβιώσει αν είχε εισαχθεί απευθείας στην Παθολογική κλινική ή – όνειρο θερινής νυκτός για τα ελληνικά δεδομένα – σε μία ανύπαρκτη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας (ΜΑΦ). Αυτό όμως που είναι σίγουρο είναι πως η παραμονή της επί 72 ώρες στην Βραχεία Νοσηλεία του ΤΕΠ δεν βοήθησε καθόλου. Και φυσικά, δυστυχώς, δεν είναι το μοναδικό περιστατικό – πάμπολλοι συμπολίτες μας βιώνουν την ίδια ταλαιπωρία μέσα από την συστηματική διάλυση του ΕΣΥ που πραγματοποιείται ως πολιτική επιδίωξη και στόχος και όχι σαν “παράπλευρη ζημιά”.
Ας είμαστε όμως πρακτικοί. Πώς θα λυνόταν το πρόβλημα των κλινών νοσηλείας που ο κος Γεωργιάδης προσπαθεί με κάθε τρόπο να αγνοήσει; Μα ενισχύοντας το ΕΣΥ. Ενισχύοντας τα υπό κατάρρευση περιφερειακά νοσοκομεία ώστε να μην υπερφορτώνουν τα τριτοβάθμια με περιστατικά που πλέον αδυνατούν τα ίδια να αντιμετωπίσουν. Ενισχύοντας τα ίδια τα τριτοβάθμια. Ανοίγοντας ΜΑΦ. Προσλαμβάνοντας γιατρούς και νοσηλευτές. Γνωστά και χιλιοειπωμένα πράγματα. Αλλά μη αποδεκτά από τους Συνειδητούς Διαλυτές της Δημόσιας Υγείας. Για αυτούς το χρήμα των “μεγαλοεπενδυτών” της υγείας όπως η CVC είναι πολύ πιο σημαντικό από την ζωή σας, ω μικροί και ευπειθείς ψηφοφόροι.
Φώτο 1: Η περίπτωση της κυρίας Ειρήνης δεν είναι ούτε μοναδική, ούτε εξαίρεση. Σήμερα 9/12/2024, ημέρα ανοιχτής εφημερίας και πάλι για το ΠΓΝΠ, ο διάδρομος είναι γεμάτος ασθενείς που παραμένουν νοσηλευόμενοι εκεί από το Σάββατο.
Φώτο 2: ο Θ.Π., σε συνεχή παροχή οξυγονοθεραπείας βρίσκεται από το Σάββατο 7/12/24 στον διάδρομο του ΤΕΠ, συνδεδεμένος σε επιτοίχεια παροχή και λαμβάνει ενδοφλέβια αντιβιωτική αγωγή.