
Το ΠΑΣΟΚ καταγγέλλει ότι κατά την τελευταία ημέρα των καθηκόντων του στη θέση του Προέδρου της Βουλής, ο Κώστας Τασούλας υπέγραψε επιχορηγήσεις χιλιάδων ευρώ, κάνοντας λόγο για «βαθιά παλαιοκομματική αντίληψη και μια εξόχως αλαζονική συμπεριφορά».
Αναλυτικά, η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ:
«Από μια σύντομη ανασκόπηση της Κοινοβουλευτικής Διαφάνειας προκύπτει ότι στις 16 Ιανουαρίου, τελευταία ημέρα άσκησης των καθηκόντων του ο τέως Πρόεδρος της Βουλής, Κωνσταντίνος Τασούλας, υπέγραψε:
– Επιχορήγηση 125.000 ευρώ προς την Ιερά Μητρόπολη Ιωαννίνων,
– Επιχορήγηση 30.000 ευρώ προς τη Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Περιφερειακού Θεάτρου Ιωαννίνων
– Επιχορήγηση 5.000 ευρώ προς το σωματείο “Ηπειρωτική Εστία”
– και τη δέσμευση 815.685 ευρώ από τον Ειδικό Λογαριασμό που διαχειρίζεται η Υπηρεσία Διάθεσης Ευρωπαϊκών και Λοιπών Πιστώσεων της Βουλής για την κατασκευή του Στρατιωτικού Ιστορικού Μουσείου Κόνιτσας σε συνέχεια σχετικής απόφασης της Διάσκεψης των Προέδρων.
Ποιο είναι το κοινό σημείο των εν λόγω αποφάσεων στην εκπνοή των καθηκόντων του κ. Τασούλα;
Ολες αφορούν χρηματοδότηση φορέων της εκλογικής του περιφέρειας και αποπνέουν μια βαθιά παλαιοκομματική αντίληψη και μια εξόχως αλαζονική συμπεριφορά.
Τα συμπεράσματα δικά σας».
Μέσος Έλληνας βουλευτής : "... Πώς μπορώ να μιλήσω; Επίσης ανησυχώ, ότι αν μιλήσω, η αντιπολίτευση θα το εκμεταλλευτεί"!!! Και αυτό το ανθρωπάκι θέλει να μας πείσει ότι υπερασπίζεται τη Δημοκρατία. Ο χρήσιμος ηλίθιος υποταγμένος, που καταδικάζει τη βία από όπου και αν προέρχεται, αλλά κορδώνεται και κουνάει το δάχτυλο στα λούμπεν άτομα που τον ψηφίζουν! Τώρα Θάνο μου γιατί τα κάνουν όλα αυτά; Απλά γιατί μπορούνε. Και γιατί εμείς δεν κάνουμε αυτό που μπορούμε... Δεν τους "κόπηκε ο βήχας" μετά τη χρεωκοπία και τώρα απλά νιώθουν άτρωτοι.
Η παραταξη των δοσίλογων και των μαυραγοριτων παιρνει την ρεβάνς που νομίζει ότι δικαιούται....με όσους δεξιούς έχω την ατυχία να συναναστρεφομαι όλα είναι φυσιολογικά...ένα φετίχ που παίρνει σάρκα και οστά με την συμμορία του Κούλη.....οι άνθρωποι καυλώνουν να τους πηδάνε οι εξουσιαστές τους...
και εκεί που σιχτιρίζω και λέω να ρίξω μαύρη πέτρα, να τα φτύσω όλα και να περάσω απέναντι, στην όχθη της αποχής, της αδιαφορίας, του γραψαρχιδισμού κλπ, πάντα καταφέρνω και βρίσκω κάποια τελείως αυθαίρετη δικαιολογία για να μπω να ρίξω μια ματιά... και μπαίνω tpp, διαβάζω Καμήλαλη και ...κάτι σπάει μέσα μου. Έχει και άλλα πράγματα αυτή η γαμημένη η χώρα εκτός από τα μαύρα της τα χάλια. Έχει και the press project στην τελική. Και ό,τι και αν είμαστε οι Έλληνες ΔΕΝ είμαστε υπήκοοι του μητσοτάκη. Όσο βάρβαροι και αν έχουμε γίνει, όση ανθρωπιά και αν χάσαμε ΔΕΝ είμαστε μούλοι του κούλη, ούτε βοιδοσχολέψαμε ούλοι. Αν αναρωτιέστε εκεί στο tpp το αν αξίζει τον κόπο να παλεύετε καθημερινά με τη λίστα πέτσα, το αν έχει νόημα η προσπάθεια σας να μην χάσουν το νόημα τους οι λέξεις θα σας πρότεινα να σταματήσετε. Είμαι βέβαιος πως θα βλέπαμε περισσότερους παραιτημένους γύρω μας απ' όσους συναντάμε τώρα. Όπως είναι εξίσου βέβαιο, πως αν δεν υπήρχε η λίστα πέτσα και τα νταραβέρια με τους καναλάρχες και τους μεγαλοεκδότες, ο κόσμος που θα παραιτούνταν θα ήταν σημαντικά λιγότερος.
επί του θέματος, ένα και μόνο σχόλιο: το βασικότερο πρόταγμα της δημοκρατίας είναι η διάκριση των εξουσιών. είναι γνωστό πως στην χώρα μας η συχνή χρήση της αντιδημοκρατικής πρακτικής της αντικατάστασης της κατά συνείδηση ψήφου με την υποχρέωση σε πειθαρχία στην κομματική γραμμή συνεχίζει εδώ και δεκαετίες να θολώνει τα όρια ανάμεσα στην εκτελεστική και τη νομοθετική εξουσία. Με όσα πράττουν όμως σήμερα οι μητσοτάκης - ντογιάκος θολώνουν πλέον και επισήμως τα όρια ανάμεσα στη δικαστική και την εκτελεστική εξουσία. με λίγα λόγια, το βασικότερο γνώρισμα της δημοκρατίας απουσιάζει πλέον από την ελληνική πραγματικότητα. χωρίς προσχήματα.
συγχαρητήρια. κυρίως για την ψυχραιμία και την κοσμιότητα του άρθρου. γιατί η λογική του σπάει κόκκαλα και τα επιχειρήματα του κλείνουν κύκλο καθιστώντας τις πολλές καλές κουβέντες αταίριαστες και περιττές.
Τα είπε πολύ σωστά κι ο Καμπαγιάννης: "Οι καταιγιστικές εξελίξεις στο σκάνδαλο των υποκλοπών θέτουν πλέον ζήτημα για το δημοκρατικό πολίτευμα στην Ελλάδα. (...) Μετά από χτεσινό έλεγχο της ΑΔΑΕ στην COSMOTE, αποκαλύφθηκαν νέες “νόμιμες επισυνδέσεις” με εισαγγελικές διατάξεις για λόγους εθνικής ασφάλειας σε βάρος του ευρωβουλευτή Γιώργου Κύρτσου και του δημοσιογράφου Τάσου Τέλλογλου. Κατά το δημοσίευμα, τον έλεγχο αποπειράθηκε να εμποδίσει παρανόμως με προφορική γνώμη του ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ισίδωρος Ντογιάκος, ωστόσο ο έλεγχος για τα ως άνω πρόσωπα ολοκληρώθηκε σύμφωνα με τη συνταγματική νομιμότητα που θωρακίζει την ανεξαρτησία της αρμόδιας Αρχής.
Αποκαλύπτεται πλέον ότι η παρακολούθηση του Νίκου Ανδρουλάκη δεν ήταν “μεμονωμένη αστοχία”, αλλά κομμάτι της δράσης ενός οργανωμένου εγκληματικού κυκλώματος που έχει δράσει μέσα στην ΕΥΠ και έχει υποκλέψει τις τηλεφωνικές επικοινωνίες αρχηγών αντιπολιτευόμενων κομμάτων, Υπουργών, βουλευτών, ευρωβουλευτών και δημοσιογράφων. Πολιτικός και διοικητικός προϊστάμενος της ΕΥΠ κατά το επίμαχο χρονικό διάστημα ήταν ο ίδιος ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, με τοποτηρητή τον ανιψιό του, γραμματέα του πρωθυπουργικού γραφείου, Γρηγόρη Δημητριάδη. Η στοιχειοθέτηση συστήματος υποκλοπών, και μάλιστα μέσω της “νόμιμης” οδού των εισαγγελικών διατάξεων (πέραν δηλαδή των όσων έχουν δει το φως της δημοσιότητας για το σύστημα Predator και τη χρήση του από την ΕΥΠ) θέτει πλέον ζήτημα για την ίδια την ελεύθερη λειτουργία του δημοκρατικού πολιτεύματος στην Ελλάδα. Προκύπτουν επαρκέστατες ενδείξεις ότι ένα παρακράτος με κέντρο την ΕΥΠ, με εισαγγελικές προσβάσεις και ανοιχτή γραμμή με το Μέγαρο Μαξίμου, έχει στήσει έναν μηχανισμό υποκλοπών με σκοπό την αναπαραγωγή της πολιτικής κυριαρχίας αυτών που έδωσαν την εντολή της συγκρότησής του. Κάθε απεύθυνση προς τον Πρωθυπουργό και την κυβέρνηση, που επί μήνες παρακωλύουν τη διαλεύκανση του σκανδάλου, είναι πλέον περιττή. Αυτή η κυβέρνηση πρέπει να φύγει και αυτός ο Πρωθυπουργός πρέπει να λογοδοτήσει πολιτικά και ποινικά. Αν, μάλιστα, ισχύει η απόπειρα παρακώλυσης του ελέγχου της Ανεξάρτητης Αρχής από τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, διαθέτουμε πια και την θλιβερή εξήγηση για τα νωθρά αντανακλαστικά της δικαστικής εξουσίας. Πλέον το ζήτημα είναι η στάση των κομμάτων της αντιπολίτευσης. Όπως είχαμε πει μετά την επιβεβαίωση της παρακολούθησης Χατζηδάκη, κάθε συνέχιση της κοινοβουλευτικής διαδικασίας με όρους τυπικής καθημερινότητας βαρύνει πλέον και τα ίδια. Κάθε συμμόρφωση στην κοινοβουλευτική κανονικότητα μπορεί να θεωρηθεί ως συνενοχή. Αντί να ψηφίζουν τα προεκλογικά επιδόματα των 600 ευρώ για τους ένστολους ψηφοφόρους, τα κόμματα της αντιπολίτευσης πρέπει να αναλάβουν έμπρακτες πρωτοβουλίες που να σημάνουν το “Ως Εδώ”. Δημοκρατικό πολίτευμα δεν σημαίνει τα ντουβάρια μιας τυπικά λειτουργούσας Βουλής. Σημαίνει ελευθερίες και δικαιώματα, πολίτες που δεν φοβούνται τη σκιά τους, μειοψηφίες που μπορούν να γίνουν πλειοψηφίες μέσα από την ανεμπόδιστη πολιτική δράση. Αυτά πλέον φαίνεται να έχουν καταλυθεί στην Ελλάδα. Γι’ αυτό λέμε ότι είμαστε πια στην Ώρα Μηδέν."