Υπενθυμίζεται ότι ο Ντόναλντ Τραμπ κήρυξε χθες Τετάρτη εμπορικό πόλεμο στον κόσμο και ιδιαιτέρως στην Κίνα, που είναι ωστόσο ένας από τους μεγαλύτερους εμπορικούς εταίρους της χώρας του, προκαλώντας σεισμό στις αγορές του πλανήτη.

Σύμφωνα με πολλούς ειδικούς, οι νέοι δασμοί, τους οποίους ο Αμερικανός πρόεδρος χαρακτήρισε «αμοιβαίους» είναι σε μεγάλο βαθμό υπερβολικοί.

«Δεν υπάρχει νικητής σε έναν εμπορικό πόλεμο και καμία διέξοδος στον προστατευτισμό», σημείωσε επίσης το υπουργείο Εμπορίου της Κίνας στην ανακοίνωσή του.

Αργότερα σήμερα, το Πεκίνο κατήγγειλε επίσης τους αμερικανικούς δασμούς 25% στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας, κάνοντας λόγο για μέτρα «με χαρακτήρα εκφοβισμού».

Η Κίνα σημείωσε ωστόσο ότι «διατηρεί την επικοινωνία» με την Ουάσινγκτον για το εμπόριο και την οικονομία. Το Πεκίνο ελπίζει «να επιλύσει διάφορα ζητήματα μέσω ισότιμης διαβούλευσης», σημείωσε παράλληλα ο εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εμπορίου Χε Γιαντόνγκ.