Η πρόταση του προέδρου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Mario Draghi για τις αγορές ομολόγων θα περιλαμβάνει απεριόριστες αγορές κυβερνητικού χρέους, με τις πράξεις να είναι αποστειρωμένες (sterilized) για να απομακρυνθούν οι ανησυχίες σχετικά με την εκτύπωση χρήματος, αναφέρει το Bloomberg επικαλούμενο δύο αξιωματούχους της κεντρικής τράπεζας με γνώση του σχεδίου
Με βάση το συγκεκριμένο σχέδιο, η ΕΚΤ θα απέχει από τη διαμόρφωση ενός δημόσιου ανώτατου ορίου στις αποδόσεις, αναφέρουν οι συγκεκριμένες πηγές και ένας τρίτος αξιωματούχος ο οποίος μίλησε υπό τον όρο της ανωνυμίας, αναφέρει το Bloomberg.
Το σχέδιο θα εστιάζει μόνο σε κυβερνητικά ομόλογα αντί για ένα ευρύτερο φάσμα περιουσιακών στοιχείων και θα στοχεύσει σε χρεόγραφα βραχυπρόθεσμης λήξης έως και τριών ετών, αναφέρουν δύο από τα άτομα.
Περισσότερα: