Χθες, εξάλλου, η Σύνοδος των Πρυτάνεων αποφάσισε να προσφύγει εκ νέου στη Δικαιοσύνη κατά του νέου νόμου για τα ΑΕΙ, τονίζοντας πως οι βελτιώσεις που έγιναν πρόσφατα δεν θεραπεύουν τα προβλήματα συνταγματικότητας ούτε αυτά της αδυναμίας εφαρμογής του.
24ωρη
Ειδικότερα, την ερχόμενη Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου, δηλαδή μία ημέρα μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς, η Διδασκαλική Ομοσπονδία προχωρεί σε προειδοποιητική 24ωρη απεργία, ενώ η ΟΛΜΕ σε τρίωρη στάση εργασίας (11 π.μ. – 2 μ.μ. και 2 μ.μ. – 5 μ.μ.).
Την ίδια ημέρα, στις 12 μ.μ. στα Προπύλαια, δάσκαλοι και καθηγητές θα πραγματοποιήσουν το πρώτο συλλαλητήριο της νέα σχολικής χρονιάς, αντιδρώντας στις περικοπές στις αποδοχές τους, κυρίως των νεοδιόριστων οι οποίοι αμείβονται με 639 ευρώ.
Την ίδια ώρα, στον «αέρα» βρίσκονται οι εξετάσεις των φοιτητών στα ΑΕΙ, αφού οι πανεπιστημιακοί προχωρούν σε προειδοποιητική 48ωρη απεργία την ερχόμενη Δευτέρα και την Τρίτη, ενώ οι εκπαιδευτικοί στα ΤΕΙ σε πενθήμερη αποχή από το εκπαιδευτικό έργο όλη την ερχόμενη εβδομάδα.