Σύμφωνα με ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της κυβέρνησης της Γάζας, τα περισσότερα φορτηγά λεηλατήθηκαν προτού η βοήθεια διανεμηθεί στον πληθυσμό. Οι παλαιστινιακές αρχές επέρριψαν ευθύνες στο Ισραήλ, κατηγορώντας το ότι «συστηματικά και εσκεμμένα ενθαρρύνει την κατάσταση αστάθειας και χάους ασφαλείας».

«Καταδικάζουμε απερίφραστα το συνεχιζόμενο έγκλημα της πείνας, το κλείσιμο των συνοριακών διαβάσεων και την παρεμπόδιση της ανθρωπιστικής βοήθειας», ανέφερε το γραφείο σε επίσημη δήλωσή του.

Η κατάσταση στη Γάζα παραμένει εξαιρετικά κρίσιμη, με τα αποθέματα τροφίμων, νερού και φαρμάκων να βρίσκονται στα όρια της εξάντλησης. Ο ΟΗΕ και διεθνείς ανθρωπιστικές οργανώσεις προειδοποιούν εδώ και εβδομάδες για επικείμενη ανθρωπιστική καταστροφή, εάν δεν εξασφαλιστεί η σταθερή και ασφαλής ροή βοήθειας στον παλαιστινιακό πληθυσμό.