«Δεν μπορούμε να παρακολουθούμε αμέριμνοι και άπραγοι τον αφανισμό και τη γενοκτονία στη Γάζα να εξελίσσεται», αναφέρει χαρακτηριστικά.
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κάλεσε την ελληνική κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή Ένωση να αναλάβουν πρωτοβουλίες, ώστε «να μην εφαρμοστεί το εγκληματικό σχέδιο Νετανιάχου, που παραβιάζει τα ανθρώπινα δικαιώματα, το διεθνές δίκαιο και βάζει φωτιά στην πυριτιδαποθήκη της Μέσης Ανατολής. Να ξυπνήσει ο κ. Μητσοτάκης και η Ευρώπη!»
«Όλος ο δημοκρατικός κόσμος πρέπει να απαιτήσει να πάρει η χώρα μας πρωτοβουλία για να σταματήσει η εισβολή στη Γάζα, να επιβληθούν αυστηρές κυρώσεις στο Ισραήλ και να αναγνωρίσει η Ελλάδα το κράτος της Παλαιστίνης» προσθέτει.
«Είναι ώρα ευθύνης. Η Ελλάδα του πολιτισμού και της Δημοκρατίας πρέπει να γίνει φάρος ειρήνης, ελπίδας και ανθρωπισμού», καταλήγει.