Υπενθυμίζεται ότι το δεύτερο κύμα με τα εννέα πλοία της αποστολής «1.000 Madleens to Gaza» του Global Sumud Flotilla που έπλεαν προς τη Γάζα παρεμποδίστηκαν παράνομα από τις ισραηλινές δυνάμεις και τα μέλη τους απήχθησαν, σήμερα το πρωί.
Ανάμεσα στα 150 μέλη της νέας αυτής προσπάθειας σπασίματος του παράνομου αποκλεισμού της Γάζας από το Ισραήλ, ήταν και ο Κώστας Καλαρέμας, ο οποίος έγραψε μία δήλωση λίγο πριν το πλοίο που επέβαινε αναχαιριστεί από το κράτος δολοφόνο, αναφέροντας: «Για να διαβάζετε αυτές τις γραμμές, πάει να πει πως κάποιο πρωινό αντικρίσαμε τις ακτές της Παλαιστίνης. Πράγμα που σημαίνει ότι ο στόχος επιτεύχθηκε, ακόμα κι αν πάνω μας ήταν κολλημένα τα όπλα των γενοκτόνων».
Ολόκληρη η δήλωσή του:
«Αυτές οι λίγες γραμμές γράφτηκαν πάνω στο μικρό ιστιοπλοϊκό Neruda, πλέοντας με τον στόλο των Thousand Madleens, ως δεύτερο κύμα της προσπάθειας να σπάσουμε τον λιμοκτονικό αποκλεισμό της Γάζας, μετά την αναχαίτιση του πρώτου κύματος του Sumud.
Για να διαβάζετε αυτές τις γραμμές, πάει να πει πως κάποιο πρωινό αντικρίσαμε τις ακτές της Παλαιστίνης. Πράγμα που σημαίνει ότι ο στόχος επιτεύχθηκε, ακόμα κι αν πάνω μας ήταν κολλημένα τα όπλα των γενοκτόνων.
Και τώρα, από κάποιο κελί του σιωνιστικού καθεστώτος, με ταπεινότητα ακουμπάω το κεφάλι μου στον τοίχο για να ακούσω τις κραυγές των βασανισμένων, τους ψιθύρους του πείσματος, τις περήφανες φωνές της αντίστασης.
Από το ποτάμι της αντίστασης
ως τη θάλασσα των ονείρων μας…
Η Παλαιστίνη ΕΙΝΑΙ ελεύθερη»