Ο καταζητούμενος από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο, ξεκίνησε τις δηλώσεις του σχολιάζοντας την απελευθέρωση των ισραηλινών αιχμαλώτων που πραγματοποιήθηκε πριν λίγη ώρα. Συγκεκριμένα, είπε πως «μια συγκινητική μέρα που σίγουρα θα χαραχτεί στα χρονικά της ιστορίας μας», ενώ συμπλήρωσε ότι το όνομα του Ντόναλντ Τραμπ θα χαραχτεί επίσης στην ιστορία του Ισραήλ, «και στα χρονικά της ανθρωπότητας».

Ο Νετανιάχου ενημέρωσε την Κνεσέτ ότι όλοι οι ζωντανοί όμηροι επέστρεψαν στο Ισραήλ και ευχαρίστησε «προσωπικά» τον Τραμπ. «Υπάρχουν πολλοί άλλοι λόγοι για να σας ευχαριστήσω από την τελευταία σας επίσκεψη εδώ» δήλωσε και συμπλήρωσε: «Σας ευχαριστώ που αναγνωρίσατε την ισραηλινή κυριαρχία στα Υψώματα του Γκολάν, σας ευχαριστώ που αντισταθήκατε στα ψέματα εναντίον του Ισραήλ στα Ηνωμένα Έθνη».

«Αυτή είναι μόνο μια μερική λίστα» είπε και επανέλαβε ότι ο Τραμπ «είναι ο μεγαλύτερος φίλος που είχε ποτέ το κράτος του Ισραήλ στο Λευκό Οίκο». «Κανένας Αμερικανός πρόεδρος δεν έχει κάνει ποτέ περισσότερα για το κράτος του Ισραήλ, και όπως είπα στην Ουάσινγκτον, δεν υπάρχει καν σύγκριση» υποστήριξε.

Σχετικά με το σχέδιο του Τραμπ που έχει μπει σε φάση υλοποίησης, ο Νετανιάχου ισχυρίστηκε ότι πρόκειται για μια πρόταση «που ανοίγει την πόρτα σε μια ιστορική επέκταση της ειρήνης στην περιοχή μας». Μάλιστα, ο γενοκτόνος πρωθυπουργός δήλωσε με θράσος πως «είμαι αφοσιωμένος σε αυτή την ειρήνη».

«Υψηλό τίμημα» για το Ισραήλ βλέπει ο Νετανιάχου

Στη συνέχεια πέρασε σε μία επίδειξη δύναμης που ουσιαστικά απορρέει από τη δολοφονία περισσότερων από 67.000 Παλαιστινίων μέσα σε δύο χρόνια. «Οι εχθροί μας καταλαβαίνουν πλέον πόσο ισχυρό και αποφασιστικό είναι το Ισραήλ» υποστήριξε.

«Καταλαβαίνουν ότι η επίθεση εναντίον του Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου ήταν ένα καταστροφικό λάθος», ανέφερε και συμπλύρωσε  πως «καταλαβαίνουν ότι το Ισραήλ είναι ισχυρό και ότι το Ισραήλ είναι εδώ για να μείνει».

Παράλληλα, με τεράστιο θράσος απέναντι σε έναν λαό που έχει χάσει τη γη, τους ανθρώπους και της υποδομές του, ο Νετανιάχου ισχυρίστηκε πως το Ισραήλ έχει πληρώσει «υψηλό τίμημα για τον πόλεμο στη Γάζα», αλλά χαιρετίζει την επιστροφή των ομήρων σήμερα ως «σημαντική ημέρα». «Στην αρχή του πολέμου, υποσχέθηκα να φέρω όλους τους ομήρους πίσω στην πατρίδα», είπε.

«Σήμερα, με την απαραίτητη βοήθεια, την αποφασιστική και στοχευμένη βοήθεια, την αδιάκοπη βοήθεια του Προέδρου Τραμπ, και με την απίστευτη θυσία και το θάρρος των στρατιωτών του Ισραήλ, εκπληρώνουμε αυτή την υπόσχεση», είπε ο Νετανιάχου.

Τέλος, ο Νετανιάχου πληροφόρησε ότι έχει υποβάλει την υποψηφιότητα του Ντόναλντ Τραμπ για να γίνει ο πρώτος μη Ισραηλινός κάτοχος του Βραβείου Ισραήλ, της υψηλότερης τιμητικής διάκρισης του κράτους.

Υπενθυμίζεται ότι σε μία εντελώς σουρεαλιστική στιγμή, ο γενοκτόνος Νετανιάχου είχε προτείνει τον Τραμπ για να πάρει το βραβείο Νόμπελ, πράγμα που τελικώς δε συνέβη. Κατά τις δηλώσεις τους, ο Νετανιάχου είπε ότι κάποια στιγμή ο Αμερικανός Πρόεδρος θα πάρει το βραβείο Νόμπελ. Ωστόσο, ανέφερε: «Θέλω να πάρεις το Βραβείο Ισραήλ, το υψηλότερο βραβείο μας, ως ο μεγαλύτερος φίλος μας».

«Όταν οι άλλοι ήταν αδύναμοι, εσύ ήσουν δυνατός. Όταν οι άλλοι φοβόντουσαν, εσύ ήσουν τολμηρός. Όταν οι άλλοι μας εγκατέλειψαν, εσύ στάθηκες στο πλευρό μας. Εκ μέρους της κυβέρνησης και του λαού του Ισραήλ, σας ευχαριστώ για την εξαιρετική φιλία σας, σας ευχαριστώ που βοηθήσατε να επιστρέψουν οι όμηροι μας, σας ευχαριστώ που υποστηρίξατε την πορεία του Ισραήλ προς τη νίκη και σας ευχαριστώ που ανοίξατε το δρόμο προς την ειρήνη» κατέληξε.