Μιλώντας στο Mega, ο κ. Τσουκαλάς κατηγόρησε τη Νέα Δημοκρατία για επικοινωνιακή εργαλειοποίηση εθνικών συμβόλων και προσπάθεια πόλωσης του πολιτικού κλίματος:

«Η κυβέρνηση χρησιμοποιεί εθνικά μνημεία για να διαιρέσει τους Έλληνες, και αυτό είναι εξαιρετικά επικίνδυνο. Η τροπολογία αυτή αποτελεί μια απόπειρα διχαστικής διαχείρισης της πολιτικής ήττας της ΝΔ», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Σχολιάζοντας τις πρόσφατες εξελίξεις στην υπόθεση του κ. Ρούτσι, ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ έκανε λόγο για καθυστερημένη και στοχευμένη αντίδραση της κυβέρνησης:

«Είκοσι τρεις ημέρες πάλευαν να μην ικανοποιηθεί το αίτημα, και έρχεται ο πρωθυπουργός, με δημόσια ανάρτηση, να προαναγγείλει καθυστέρηση της δίκης. Η τροπολογία είναι στοχευμένη επικοινωνιακά για να μιλήσει σε ακροατήρια τύπου Λατινοπούλου και Βελόπουλου».

«Το 70% έχει γυρίσει την πλάτη στον Μητσοτάκη»

Ο Κώστας Τσουκαλάς επικαλέστηκε πρόσφατα δημοσκοπικά ευρήματα, λέγοντας πως:

«Το 70% της κοινωνίας τρομάζει μπροστά στο ενδεχόμενο μιας νέας θητείας του Κυριάκου Μητσοτάκη. Ο ίδιος το γνωρίζει και στρέφεται προς τα δεξιά του, προσπαθώντας να συγκρατήσει το κοινό του».

Τόνισε επίσης πως το ΠΑΣΟΚ ακολουθεί αυτόνομη πορεία, η οποία ήδη αποδίδει:

«Το κόμμα μας έχει κερδίσει δύο μονάδες σε έναν μήνα. Όσο μένουμε σταθεροί σε πολιτικές θέσεις για την οικονομία και τα κοινωνικά ζητήματα, και δεν γινόμαστε σχολιαστές των δημοσκοπήσεων, το ΠΑΣΟΚ θα συνεχίσει να ανεβαίνει».

Ο εκπρόσωπος Τύπου υπερασπίστηκε τη στάση του ΠΑΣΟΚ στην υπόθεση Ρούτσι, υποστηρίζοντας ότι το Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη δεν προσβλήθηκε, ενώ κατηγόρησε τη Νέα Δημοκρατία ότι επιλέγει τη συντηρητική πόλωση έναντι της κοινωνικής ενότητας.