Υπενθυμίζεται ότι η «Ομάδα Αλήθειας» απέστειλε εξώδικο στον διασώστη Ιάσονα Αποστολόπουλο μέσω του δικηγόρου της, Γρηγόρη Δημητριάδη, πρώην Γενικού Γραμματέα του πρωθυπουργού, απειλώντας τον με μήνυση «αν δεν ανακαλέσει όσα είπε για αυτούς» σε συνέντευξή του στο Mega.
Ο διασώστης σε ανάρτησή του ξεκαθαρίζει ότι μένει αμετακίνητος στις θέσεις του, προτείνοντάς τους στον αντίποδα να… αναρτήσουν οι ίδιοι κείμενο αποκατάστασης στα social media τους, ζητώντας συγγνώμη που «επί σειρά ετών λειτουργήσαμε ως προπαγανδιστικός μηχανισμός μιας διεφθαρμένης και αδίστακτης κυβέρνησης. Απολογούμαστε που κάναμε το άσπρο-μαύρο, λοιδωρήσαμε πρόσωπα και συγκαλύψαμε ειδεχθή εγκλήματα, όπως αυτό των Τεμπών, της Πύλου και των υποκλοπών. Ζητάμε συγγνώμη από την ελληνική κοινωνία και δηλώνουμε ότι από αύριο παραιτούμαστε από τα πάντα και θα επιχειρήσουμε να βρούμε μια κανονική δουλειά».
Η Νέα Αριστερά σε ανακοίνωσή της αναφέρει:
Η Νέα Αριστερά στέκεται ξεκάθαρα στο πλευρό του Ιάσονα Αποστολόπουλου μετά το εξώδικο που έλαβε από την «Ομάδα Αλήθειας» για δηλώσεις του στο Mega.
Ο ίδιος σημειώνει ότι «προσπαθούν να φιμώσουν την αντίθετη πολιτική άποψη με νομικά όπλα, αλλά ο πανικός τους είναι εμφανής», και έχει δίκιο, ενώ υπενθυμίζει πως τον καλούν να ανακαλέσει επειδή τους χαρακτήρισε «παρακρατικό μηχανισμό που δολοφονεί χαρακτήρες».
Το γεγονός ότι το εξώδικο υπογράφει ο Γρηγόρης Δημητριάδης που απομακρύνθηκε από το Μαξίμου μετά το σκάνδαλο των υποκλοπών, αποκαλύπτει το πραγματικό κέντρο αυτών των μεθοδεύσεων.
Για εμάς στη Νέα Αριστερά, το ζήτημα είναι βαθύτερο. Η συστηματική στοχοποίηση διασωστών, δημοσιογράφων, ακτιβιστών και όσων μιλούν για το κράτος δικαίου δεν είναι τυχαία. Είναι κρίκος σε μια αλυσίδα αυταρχισμού που πνίγει τον δημόσιο διάλογο, υπονομεύει τη δημοκρατία και ποινικοποιεί ακόμη και το αυτονόητο: την υπεράσπιση της ανθρώπινης ζωής.
Σήμερα περισσότερο από ποτέ, χρειαζόμαστε φωνές σαν του Ιάσονα Αποστολόπουλου. Φωνές που δεν σιωπούν, που υπερασπίζονται την αξιοπρέπεια και την αλήθεια.