Κυρανάκης: Με τις αγροτικές κινητοποιήσεις των προηγούμενων ετών καταλήξαμε στον ΟΠΕΚΕΠΕ
Μιλώντας στο Action24 ο αναπληρωτής υπουργός υποστήριξε ότι τα μπλόκα στήνονται για να εκβιάζουν το πολιτικό σύστημα και έτσι «καταλήξαμε» στον ΟΠΕΚΕΠΕ που έδινε επιδοτήσεις σε υποτιθέμενους/ες αγρότες/τισσες που δεν ήταν δικαιούχοι/ες.
«Τόσα χρόνια είχαμε μάθει όταν μπλοκάρουν οι αγρότες τις εθνικές οδούς να εκβιάζεται το πολιτικό σύστημα και να υπαναχωρεί και να δίνει, να δίνει, να δίνει άκριτα. Είδαμε που καταλήξαμε. Καταλήξαμε στον ΟΠΕΚΕΠΕ. Καταλήξαμε στο να έχει δημιουργηθεί ένα σύστημα το οποίο έδινε επιδοτήσεις σε ανθρώπους που δεν τις δικαιούνται», σχολίασε ο Κωνσταντίνος Κυρανάκης.
Ακόμα, ερωτηθείς για τον κίνδυνο να μείνει χωρίς τροφοδοσία η αγορά εν όψει εορτών, ο Κυρανάκης συνέχισε τις εμπρηστικές δηλώσεις λέγοντας:
«Καλή ευκαιρία να αξιοποιηθεί και ο εμπορικός σιδηρόδρομος είναι καλή ευκαιρία για τις επιχειρήσεις που μετακινούν προϊόντα μεταξύ βόρειας και νότιας Ελλάδας. Ανταγωνισμό θέλουμε η ηλεκτροκίνηση είναι φθηνότερη από το καύσιμο που χρησιμοποιούν τα φορτηγά».