Το Ιράν ενισχύει το συριακό καθεστώς με στρατιωτικόί προσωπικό και μεγάλες ποσότητες όπλων, με πολιτικές πτήσεις που περνούν από τον εναέριο χώρο του Ιράκ: Την αποκάλυψη αυτή κάνει το Reuters, επικαλούμενο έγγραφα δυτικών υπηρεσιών πληροφοριών
Αν και δεν είναι η πρώτη φορά που διατυπώνεται τέτοιος ισχυρισμός -τον οποίο το Ιράκ αρνείται κατηγορηματικά- το έγγραφο περιγράφει αποστολές που γίνονται με συστηματικό τρόπο και σε πολύ μεγαλύτερη έκταση από ό,τι μέχρι στιγμής εικαζόταν.
Στο έγγραφο αναφέρεται ότι αεροπλάνα από το Ιράν πετούν σε καθημερινή βάση μέσω του Ιράκ προς τη Συρία, στα οποία επιβαίνουν δυνάμεις του σώματος των Φρουρών της Επανάστασης και με φορτίο «δεκάδες τόνους οπλισμού» -με στόχο την ενδυνάμωση του συριακού στρατού στην αντιμετώπιση των αντικαθεστωτικών.
Ισχυρισμούς που η Βαγδάτη απορρίπτει κατηγορηματικά ως «αβάσιμους», δίχως όμως να πείθει Αμερικανούς αξιωματούχους.
Την Τετάρτη μάλιστα, ο Αμερικανός γερουσιαστής Τζον Κέρι απείλησε ότι η αμερικανική βοήθεια προς το Ιράκ θα «παγώσει», εάν δεν σταματήσουν αυτές οι πτήσεις.