Οι ορειβάτες επικοινώνησαν οι ίδιοι με τις Αρχές μέσω του αριθμού έκτακτης ανάγκης 112, δηλώνοντας ότι βρίσκονται σε κίνδυνο σε περιοχή με έντονη χιονόπτωση και δύσβατο ανάγλυφο.

Στην επιχείρηση συμμετέχουν δύο ομάδες της ΕΜΑΚ, 15 πυροσβέστες από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Λακωνίας, εθελοντικές ομάδες, ενώ από αέρος επιχειρεί ελικόπτερο Super Puma για τον εντοπισμό τους.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, οι οκτώ ορειβάτες γλίστρησαν υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες και κατέληξαν σε χαράδρα, όπου παραμένουν εγκλωβισμένοι. Παρά την επικίνδυνη κατάσταση, εκτιμάται ότι βρίσκονται σε καλή γενική κατάσταση, με τρεις από αυτούς να αντιμετωπίζουν προβλήματα στα κάτω άκρα.

Οι Αρχές ενημερώθηκαν περίπου στις 12:45 και κινητοποιήθηκαν άμεσα, ενώ η επιχείρηση εξελίσσεται υπό δύσκολες καιρικές συνθήκες, με παγετό και ψυχρούς ανέμους σε μεγάλο υψόμετρο.

Οι διασώστες καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να ολοκληρωθεί με ασφάλεια η επιχείρηση. Νεότερα αναμένονται εντός των επόμενων ωρών.