Σε ανάρτησή του, ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι «στο Αιγαίο δεν υπάρχουν “γκρίζες ζώνες” παρά μόνο γαλάζια νερά», διαμηνύοντας πως η ελληνική κυριαρχία και τα εθνικά δικαιώματα της χώρας είναι «αδιαπραγμάτευτα», ανεξαρτήτως των αμφισβητήσεων που διατυπώνονται. Οι αναφορές αυτές αποκτούν ιδιαίτερη βαρύτητα λίγες ημέρες μετά τις τουρκικές Navtex που παραμένουν σε ισχύ επ’ αόριστον.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε ειδική μνεία στους τρεις αξιωματικούς που έχασαν τη ζωή τους κατά την κρίση των Ιμίων, σημειώνοντας ότι η Ελλάδα «ανταποδίδει σήμερα την τιμή» στους πεσόντες μέσα από τη θωράκιση της εθνικής άμυνας, την ενίσχυση των στρατηγικών συμμαχιών και τη διατήρηση της κοινωνικής συνοχής μέσω της οικονομικής προόδου.
«Η πατρίδα αποκρούει τις αδιέξοδες εντάσεις, αλλά και κάθε προκλητική συμπεριφορά, με ξεκάθαρο τρόπο, όπως και όποτε η ίδια επιλέγει», ανέφερε χαρακτηριστικά, τονίζοντας ότι η εμπειρία των Ιμίων υπενθυμίζει πως η εθνική επαγρύπνηση οφείλει να είναι καθημερινή.
Κλείνοντας την ανάρτησή του, ο πρωθυπουργός απέδωσε τιμή στις Ένοπλες Δυνάμεις, επισημαίνοντας ότι στα πρόσωπα όσων «φορούν περήφανα το εθνόσημο» αντανακλάται η απόφαση της Ελλάδας να προβάλλει τόσο «την ισχύ των αξιών της» όσο και «την αξία της ισχύος της».