Οι 38 νεαροί διώκονται για το πλημμέλημα της διατάραξης λειτουργίας υπηρεσίας σε χώρο τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, ενώ όσοι εξ αυτών αρνήθηκαν να δακτυλοσκοπηθούν κατηγορούνται επιπλέον για απείθεια. Έξω από τα δικαστήρια πραγματοποιήθηκε κινητοποίηση αλληλεγγύης.
Οι πρυτανικές αρχές έχουν αποφασίσει να κλείνουν τις πόρτες του Πανεπιστημίου στις 22:00, μετά τα επεισόδια έξω από το ΑΠΘ και τις μαζικές προσαγωγές 313 ατόμων που βρίσκονταν εντός του ιδρύματος. Ωστόσο, η ίδια η Πρυτανεία είχε παραδεχθεί ότι καμία φθορά δεν προκλήθηκε εντός του Πανεπιστημίου.
Μετά την προβολή ταινίας, τα άτομα παρέμεναν εντός της Πολυτεχνικής Σχολής μετά τις 22:00 και οι Πρυτανικές Αρχές ενημέρωσαν την Ελληνική Αστυνομία. Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις έσπευσαν πέριξ του ΑΠΘ. «Βραδινές ώρες χθες (17-02-2026) ομάδα ατόμων αφίχθηκε σε χώρο του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, για εκδήλωση – προβολή ταινίας, όπου παρά την ενημέρωσή τους σχετικά με την υποχρέωση αποχώρησής τους μετά από συγκεκριμένη ώρα, αρνήθηκαν να φύγουν» ανέφερε η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.