Ο στρατός του Ισραήλ ανακοίνωσε ότι τα στρατεύματά του έχουν ξεκινήσει τις τελευταίες ημέρες «περιορισμένες χερσαίες επιχειρήσεις ενάντια σε θέσεις της Χεζμπολάχ στον νότιο Λίβανο».
Επίσης, ανέφερε ότι έχει μετακινήσει περισσότερες δυνάμεις βαθύτερα στο νότιο Λίβανο, στο πλαίσιο δημιουργίας «διευρυμένης ζώνης ασφαλείας, μετά τις επιθέσεις της Χεζμπολάχ εναντίον του Ισραήλ νωρίτερα αυτόν τον μήνα».
Ακόμα, οι ΗΠΑ και το Ισραήλ σκότωσαν τουλάχιστον πέντε άνθρωπους και τραυμάτισαν επτά σε δύο ξεχωριστες επιθέσεις στην ιρανική επαρχία Μαρκάζι, σύμφωνα με το πρακτορείο Mehr.
Στην πρώτη επίθεση χτύπησαν κατοικημένη περιοχή κοντά στην πόλη Αράκ, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον τέσσερα άτομα, ενώ υπάρχει φόβος ότι ο αριθμός των θυμάτων μπορεί να αυξηθεί.
Σε δεύτερο χτύπημα έγινε σε κτίριο κατοικιών στην πόλη Μαχαλάτ, όπου σκοτώθηκε ένας άνθρωπος και τραυματίστηκαν επτά ακόμη.
Σημειώνεται ότι τουλάχιστον 3.040 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί, σύμφωνα με την οργάνωση Human Rights Activists in Iran (HRANA). Άλλες πηγές, όπως το Υπουργείο Υγείας του Ιράν, αναφέρουν τουλάχιστον 1.444 νεκρούς και πάνω από 18.000 τραυματίες.
Ακόμα, οι αρχές στο Άμπου Ντάμπι ανακοίνωσαν, το πρωί της Δευτέρας, ότι πύραυλος έπεσε πάνω σε πολιτικό όχημα στην περιοχή Αλ Μπαχιάχ. «Ενα άτομο παλαιστινιακής υπηκοότητας» έχασε τη ζωή του στο περιστατικό, ανέφεραν.
«Οι αρχές παρακολουθούν την κατάσταση και λαμβάνουν μέτρα ασφαλείας για την προστασία των πολιτών» σύμφωνα με την ανακοίνωση.
تعاملت الجهات المختصة في إمارة أبوظبي مع حادث نتيجة سقوط صاروخ على مركبة مدنية في منطقة الباهية، ما أسفر عن مقتل شخص واحد من الجنسية الفلسطينية.
ونهيب بالجمهور استقاء المعلومات من المصادر الرسمية فقط، وتجنُّب تداول الشائعات أو المعلومات غير الموثوقة.
— مكتب أبوظبي الإعلامي (@ADMediaOffice) March 16, 2026