Συγκεκριμένα, μετά την πρόσφατη αποκάλυψη της υπόθεσης κακοδιαχείρισης κονδυλίων προερχόμενων από προγράμματα επαγγελματικής κατάρτισης και εκπαίδευσης, η Ανεξάρτητη Αρχή για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος διαπίστωσε ότι ο κ. Παναγόπουλος δεν είχε δηλώσει εισοδήματα ύψους 3,2 εκατομμυρίων ευρώ για την περίοδο 2020-2025.

Αν και δεν ήταν υπόχρεος να υποβάλει δηλώσεις πόθεν έσχες, όφειλε να καταθέτει δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης ως πρόεδρος ιδρυμάτων της ΓΣΕΕ, μέσω των οποίων φέρονται να διακινήθηκαν τα επίμαχα ποσά.

Παράλληλα, η έρευνα αποκάλυψε ότι η πρώην γενική γραμματέας Εργασίας και πρώην υποδιοικήτρια της Ανεξάρτητης Αρχής Ελέγχου Αγοράς, Άννα Στρατινάκη, υπέβαλε ανακριβείς δηλώσεις πόθεν έσχες με διαφορά 1,3 εκατομμυρίων ευρώ. Επιπλέον, ο νόμιμος εκπρόσωπος εταιρείας προγραμμάτων κατάρτισης, Ανδρέας Γεωργίου, φέρεται ότι δεν δήλωσε περιουσία αξίας μεταξύ 700.000 και 800.000 ευρώ για την περίοδο 2023-2024.

Σε όλες τις περιπτώσεις, ο κ. Βουρλιώτης διαβίβασε τη δικογραφία στον εισαγγελέα, τόσο λόγω του ύψους των ποσών, όσο και επειδή η μη δήλωση ή η ανακριβής δήλωση περιουσιακής κατάστασης αποτελεί κακούργημα. Παράλληλα, τα ευρήματα των ερευνών διαβιβάστηκαν και στο Ελεγκτικό Συνέδριο για τον καταλογισμό στους υπόχρεους.