Πάνος Ρούτσι: «Αστυνομικοί με έσπρωξαν σαν να ήμουν εγκληματίας – Ανέβηκε η πίεσή μου στο 18»
«Με έσπρωξαν χωρίς δεύτερη σκέψη σαν να ήμουν εγκληματίας. Παραλίγο να με ρίξουν κάτω», είπε καταγγέλλοντας τη βίαιη συμπεριφορά που αντιμετώπισε από της ομάδες καταστολής μέσα στην αίθουσα.
Ο Πάνος Ρούτσι εξήγησε τι συνέβη και πήγε στο νοσοκομείο:
«Στην πρώτη διακοπή που έγινε, ήθελα να μιλήσω με την κυρία Κωνσταντοπούλου και δε με αφήσανε να μπω και έξι αστυνομικοί με σπρώξανε με τόσο βίαια δύναμη που ζαλίστηκα.
Ανέβηκε η πίεσή μου, είχα ταχυκαρδίες. Με πήγαν στο νοσοκομείο για προληπτικούς λόγους. Όλα καλά βγήκαν. Απλώς εκείνη τη στιγμή ανέβησε η πίεσή μου. Πήγε δεκαοχτώ.
Εντάξει, καλά είμαι, αλλά αυτό που γίνεται εκεί μέσα είναι απαράδεκτο παιδιά. […] Για να μην πλησιάσω την κυρία Κωνσταντοπούλου. Ναι, αυτό ακριβώς. […] Και αυτό που κάνανε να με σπρώξουν χωρίς δεύτερη σκέψη. Σαν να ήμουν εγκληματίας. Σαν να ήμουν εγκληματίας. Παραλίγο να με πετάξουν κάτω. Είναι απαράδεκτα πράγματα. Είναι ντροπή. Εμείς δεν τα παρατάμε. Εμείς συνεχίζουμε. Εδώ θα είμαστε. Δε φοβόμαστε τίποτα».
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Υπενθυμίζεται ότι ο Πρόεδρος του Συλλόγου Συγγενών Θυμάτων Τεμπών Παύλος Ασλανίδης τόνισε νωρίτερα σε δηλώσεις του: «Τόση αστυνομία σε δικαστήριο είχαμε να δούμε από τη δίκη της 17 Νοέμβρη. Περίπου 15 αστυνομικοί βρίσκονται δίπλα στα έδρανα και μπροστά από την Πρόεδρο. Δεν έχει ξαναγίνει αυτό στην Ελλάδα. Δεν ξέρω γιατί φοβούνται. Εμείς δεν είμαστε εγκληματική οργάνωση, είμαστε άνθρωποι που χάσαμε τα παιδιά μας», επεσήμανε.
Σημειώνεται ότι με αυτό τον τρόπο, η επαφή με τους συνηγόρους καθίσταται δυνατή μόνο στα διαλείμματα, εξαιτίας της απόστασης και των μέτρων ασφαλείας.