Δύο από τις πηγές ανέφεραν ότι η πρεσβεία του Λιβάνου ενημέρωσε την αμερικανική κυβέρνηση, πριν από τηλεφωνική επικοινωνία που είχε σήμερα ο Αούν με τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάρκο Ρούμπιο, ότι ο Λιβανέζος πρόεδρος δεν θα μιλήσει με τον Νετανιάχου.

Η προεδρία του Λιβάνου επιβεβαίωσε νωρίτερα την τηλεφωνική επικοινωνία Αούν – Ρούμπιο, χωρίς ωστόσο να κάνει καμία αναφορά σε ενδεχόμενη επαφή με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό. Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι ο Λιβανέζος πρόεδρος «ευχαρίστησε τον επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας για τις προσπάθειές του προς την επίτευξη κατάπαυσης του πυρός» με το Ισραήλ.

Υπενθυμίζεται πως σύμφωνα με τον Ντόναλντ Τραμπ οι πρώτες εδώ και δεκαετίες συνομιλίες των ηγετών των δύο χωρών θα πραγματοποιούνταν εντός της ημέρας, με τη συμμετοχή του προέδρου του Λιβάνου, Ζοζέφ Αούν, του Ισραηλινού πρωθυπουργού και του Αμερικανού ΥΠΕΞ Μάρκο Ρούμπιο. Ωστόσο, νωρίτερα σήμερα, οι Ισραηλινές Ένοπλες Δυνάμεις (IDF) ανατίναξαν την γέφυρα Κασμιγιέχ στον Νότιο Λίβανο, την τελευταία γέφυρα που συνέδεε την περιοχή με την υπόλοιπη χώρα.. 

Η Χεζμπολάχ έχει καταγγείλει τις συνομιλίες της λιβανέζικης κυβέρνησης με το Ισραήλ,  λέγοντας πως κάτι τέτοιο θα ήταν «συνθηκολόγηση».