Όπως αναφέρεται, η κυβέρνηση οφείλει να απαντήσει τι δουλειά είχε το ουκρανικό drone σε ελληνικά χωρικά ύδατα, ποιος ήταν ο στόχος του και αν γνώριζε τον επιχειρησιακό σχεδιασμό στον οποίο ήταν ενταγμένο. Επίσης, ερωτάται αν έχει συμφωνήσει πίσω από κλειστές πόρτες να παραχωρεί την ελληνική επικράτεια στην Ουκρανία για τη διεξαγωγή πολεμικών επιχειρήσεων και αν επιχειρούν και άλλα αντίστοιχα drones «συμμάχων» σε ελληνικά ύδατα.
Το ΚΚΕ τονίζει ότι η κυβέρνηση φέρει πολύ σοβαρές ευθύνες, καθώς «το “μπάτε σκύλοι αλέστε” της πολεμικής εμπλοκής στους ευρωατλαντικούς σχεδιασμούς εκθέτει τη χώρα μας και τον λαό μας σε απρόβλεπτους και μεγάλους κινδύνους».
Αναλυτικά το σχόλιο:
«Η κυβέρνηση οφείλει εδώ και τώρα να δώσει απαντήσεις για τον εντοπισμό ουκρανικού ναυτικού drone γεμάτου εκρηκτικά στη Λευκάδα. Τι δουλειά είχε σε ελληνικά χωρικά ύδατα το ουκρανικό ναυτικό drone; Ποιος ήταν ο στόχος του; Γνώριζε η ελληνική κυβέρνηση αν και σε ποιον επιχειρησιακό σχεδιασμό ήταν ενταγμένο; Έχει συμφωνήσει πίσω από κλειστές πόρτες να παραχωρεί στην ευρωατλαντική “σύμμαχο” Ουκρανία την ελληνική επικράτεια για την διεξαγωγή πολεμικών επιχειρήσεων; Επιχειρούν και άλλα αντίστοιχα drones άλλων “συμμάχων” στα ελληνικά χωρικά ύδατα;
Η κυβέρνηση έχει πολύ σοβαρές ευθύνες γιατί όπως αποδεικνύεται το “μπάτε σκύλοι αλέστε” της πολεμικής εμπλοκής στους ευρωατλαντικούς σχεδιασμούς εκθέτει τη χώρα μας και το λαό μας σε απρόβλεπτους και μεγάλους κινδύνους!».