Ιδιαίτερα αιχμηρή ήταν η συνέντευξη του πρώην προέδρου του Συμβούλιο της Επικρατείας και πρώην προέδρου της Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, Κωνσταντίνου Μενουδάκου, στο «Βήμα», με αφορμή τις πρόσφατες δικαστικές εξελίξεις στην υπόθεση των υποκλοπών.
Ο Κ. Μενουδάκος υποστήριξε πως από την απόφαση του Αρείου Πάγου για την αρχειοθέτηση της υπόθεσης «επωφελείται η κυβέρνηση», σημειώνοντας ότι «η διπλή ανάμειξη του Αρείου Πάγου στη διερεύνηση των υποκλοπών ενισχύει τη δυσπιστία του κόσμου απέναντι στη Δικαιοσύνη». Όπως ανέφερε, οι δικαστές «δεν πρέπει να κάνουν χάρες ακόμα και αν πρόκειται για την κυβέρνηση», ενώ εκτίμησε ότι ο εισαγγελέας της δεύτερης αρχειοθέτησης δημιούργησε αυτή την εικόνα επειδή «στη συγκεκριμένη περίπτωση επωφελείται η κυβέρνηση».
Αναφερόμενος στην επιλογή του συγκεκριμένου εισαγγελέα, σχολίασε ότι αν πράγματι είχε αναδειχθεί πρώτος από τους συναδέλφους του, τότε επιβεβαιώνεται η άποψή του πως οι πρόεδροι των ανώτατων δικαστηρίων δεν θα πρέπει να επιλέγονται από τους ίδιους τους δικαστές, καθώς αυτό «δεν διασφαλίζει την εμπιστοσύνη στις ενέργειες του επιλεγομένου» και «δεν δημιουργεί τεκμήριο αξιοπιστίας».
Παράλληλα, τόνισε ότι για τους ανώτερους δικαστές υπάρχει πειθαρχικό όργανο, ωστόσο απαιτείται κάποιος να κινήσει τη σχετική διαδικασία. Επισήμανε επίσης πως δεν θυμάται άλλη περίπτωση «ευθείας άρνησης συμμόρφωσης σε απόφαση ανώτατου δικαστηρίου», κάνοντας αναφορά στην άρνηση ενημέρωσης για παρακολούθηση από την ΕΥΠ. Όπως υπογράμμισε, «δεν μπορεί στο ελληνικό κράτος να υπάρχει υπηρεσία που δεν ελέγχεται από τα δικαστήρια και τις Ανεξάρτητες Αρχές», ακόμη και σε ζητήματα εθνικής ασφάλειας.