«Ο εμίρης του Κατάρ, ο πρίγκιπας διάδοχος της Σαουδικής Αραβίας και ο πρόεδρος των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων μου ζήτησαν να αναβάλω την προγραμματισμένη στρατιωτική μας επίθεση στην Ισλαμική Δημοκρατία του Ιράν, η οποία είχε προγραμματιστεί για αύριο», έγραψε ο Τραμπ σε ανάρτηση στο Truth Social. «Τώρα γίνονται σοβαρές διαπραγματεύσεις και ότι, κατά τη γνώμη τους, ως μεγάλοι ηγέτες και σύμμαχοι, θα επιτευχθεί μια Συμφωνία, η οποία θα είναι σε μεγάλο βαθμό αποδεκτή από τις ΗΠΑ, καθώς και από όλες τις χώρες στη Μέση Ανατολή και πέραν αυτής».
Ωστόσο για άλλη μια φορά απείλησε πως αν δεν επιτευχθεί συμφωνία οι ΗΠΑ θα εξαπολύσουν μια μεγάλης κλίμακας επίθεση.

Μιλώντας στον Τύπο, εκτίμησε αργότερα πως υπάρχουν «πολύ καλές πιθανότητες» συνεννόησης της κυβέρνησής του με αυτήν της Ισλαμικής Δημοκρατίας. «Αν μπορέσουμε να το κάνουμε αυτό χωρίς να τους βομβαρδίσουμε και να τους διαλύσουμε, θα ήμουν πολύ ευτυχής», διαβεβαίωσε κάνοντας λόγο για «πολύ θετική» εξέλιξη στις έμμεσες διαπραγματεύσεις, αποφεύγοντας ωστόσο να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες.
Ταυτόχρονα τόνισε ότι ο στρατός των ΗΠΑ παραμένει έτοιμος να εξαπολύσει «ολοκληρωτική και ευρείας κλίμακας επίθεση εναντίον του Ιράν ανά πάσα στιγμή, αν δεν εξευρεθεί αποδεκτή (σ.σ. για την Ουάσιγκτον) συμφωνία» με την Τεχεράνη. Η συμφωνία αυτή θα εγγυάται πως το Ιράν δεν θα αποκτήσει πυρηνικό οπλοστάσιο, έγραψε ο ρεπουμπλικάνος δισεκατομμυριούχος στην πλατφόρμα του–παρότι η χώρα αρνείται εδώ και δεκαετίες πως τρέφει τέτοια φιλοδοξία.
Μόλις προχθές, απείλησε ξανά να αφανίσει το Ιράν αν οι συνομιλίες αποτύχουν. «Για το Ιράν, το ρολόι χτυπάει», διεμήνυσε, κι οι Ιρανοί «καλά θα κάνουν να ενεργήσουν γρήγορα, αλλιώς δεν θα απομείνει τίποτα από αυτούς», πρόσθεσε. Στις αρχές Απριλίου, απειλούσε να αφανίσει τον ιρανικό «πολιτισμό ολόκληρο», προτού ανακοινώσει κατάπαυση του πυρός.
Ο επικεφαλής των ιρανικών ενόπλων δυνάμεων Αλί Αμπντουλαχί αντέδρασε προειδοποιώντας «τις ΗΠΑ και τους συμμάχους τους» εναντίον οποιουδήποτε «σφάλματος», τόσο «στρατηγικού» χαρακτήρα, όσο και «υπολογισμού». Ο ιρανικός στρατός κρατά «το δάχτυλο στη σκανδάλη», πρόσθεσε ο στρατηγός, σύμφωνα με επίσημα ΜΜΕ.