Ο κ. Φάμελλος έθεσε ως κεντρικό ζήτημα τη στάση του κόμματος απέναντι στο νέο πολιτικό εγχείρημα που έχει ανακοινώσει ο Αλέξης Τσίπρας, υπογραμμίζοντας ότι η επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ είναι η συνεργασία και όχι η αντιπαράθεση. Όπως ανέφερε, το κόμμα θα πρέπει να συμβάλει ενεργά στη διαμόρφωση μιας ευρύτερης προοδευτικής και δημοκρατικής συμμαχίας ενόψει των επόμενων εθνικών εκλογών.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, η ίδρυση της Ελληνικής Αριστερής Συμπαράταξης δημιουργεί νέα δεδομένα στον χώρο της Κεντροαριστεράς και της Αριστεράς, ενισχύοντας το ενδιαφέρον για τις προοδευτικές πολιτικές δυνάμεις. Παράλληλα, υποστήριξε ότι η εξέλιξη αυτή δεν πρέπει να αντιμετωπιστεί ως ανταγωνιστική προς τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά ως μέρος μιας ευρύτερης προσπάθειας ανασύνθεσης του προοδευτικού χώρου.

Ο κ. Φάμελλος άσκησε επίσης κριτική στο ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ για την επιλογή αυτόνομης πορείας, καθώς και στη Nea Aristera για τη μη αποδοχή προηγούμενων προτάσεων συνεργασίας.

Αναφερόμενος στην κυβέρνηση, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επικέντρωσε την κριτική του στα ζητήματα του κόστους ζωής, της στεγαστικής κρίσης, των εισοδημάτων και της λειτουργίας του κοινωνικού κράτους, υποστηρίζοντας ότι οι κυβερνητικές πολιτικές δεν ανταποκρίνονται στις ανάγκες της κοινωνικής πλειοψηφίας.

Οι τοποθετήσεις πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο των εργασιών της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, όπου συζητούνται οι πολιτικές εξελίξεις και η στρατηγική του κόμματος για την επόμενη περίοδο.