«Αυτή η G7 είναι αντικειμενικά μια επιτυχία. Ήταν μια στιγμή ενότητας, ποιοτικής συζήτησης και πραγματικής συνεργασίας μεταξύ των ηγετών», δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου, προσθέτοντας ότι η σύνοδος επέτρεψε στενό συντονισμό για την αντιμετώπιση κρίσεων και μεγάλων προκλήσεων.

Ο Μακρόν υποστήριξε ότι οι ηγέτες της G7 συμφώνησαν πως η ισορροπία δυνάμεων έχει μετατοπιστεί υπέρ της Ουκρανίας στον πόλεμο με τη Ρωσία. «Η Ουκρανία προελαύνει, αντιστέκεται και η Ρωσία οπισθοχωρεί», είπε χαρακτηριστικά.

Ανέφερε, επίσης, ότι η επανακινητοποίηση της G7 για αύξηση της πίεσης στη Ρωσία είναι «εξαιρετικά σημαντική», σημειώνοντας ότι υπάρχει δέσμευση για ενίσχυση των κυρώσεων. «Αυτή είναι η πρώτη φορά που έχουμε τέτοια σύγκλιση εντός της G7 και τόσο σαφή συμπεράσματα», δήλωσε.

Ο Γάλλος πρόεδρος έκανε επίσης αναφορά στην κατάσταση στη Μέση Ανατολή, τονίζοντας την υποστήριξη της G7 στη συμφωνία Τραμπ με το Ιράν, καθώς και στις προσπάθειες για την καταπολέμηση του ιού Έμπολα.