Όπως ανέφερε πηγή του νοσοκομείου Αλ-Σίφα, ισραηλινή αεροπορική επιδρομή έπληξε κατοικία κοντά στον κόμβο Αλ-Ταϊαράν στην πόλη της Γάζας, σκοτώνοντας δύο γονείς και τα δύο ανήλικα παιδιά τους.

Μάρτυρες αναφέρουν ότι το σπίτι της οικογένειας Σαφάντι χτυπήθηκε τα ξημερώματα, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν ο Χουσεΐν και η Ράνα Σαφάντι μαζί με τις κόρες τους, Ζίνα (6 ετών) και Λάνα (13 ετών), ενώ τραυματίστηκαν και άλλοι συγγενείς αλλά και γειτονικοί κάτοικοι.

Σε ξεχωριστό περιστατικό, ένας ακόμη Παλαιστίνιος σκοτώθηκε και μια γυναίκα τραυματίστηκε όταν ισραηλινό drone έπληξε πεζούς κοντά στον κυκλικό κόμβο Αλ-Σαφτάουι στη βόρεια Γάζα.

Τα πλήγματα αυτά σημειώνονται, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές, εν μέσω συνεχιζόμενων παραβιάσεων της εκεχειρίας που τέθηκε σε ισχύ τον Οκτώβριο του 2025.

Το Υπουργείο Υγείας στη Γάζα αναφέρει ότι από την έναρξη των παραβιάσεων έχουν σκοτωθεί 1.007 Παλαιστίνιοι και έχουν τραυματιστεί 3.165.