Σχεδόν 600 οι νεκροί από τους σεισμούς στη Βενεζουέλα
Η αναπληρώτρια πρόεδρος της χώρας, Ντέλσι Ροντρίγκεζ ανέφερε ότι άλλοι 2.980 άνθρωποι τραυματίστηκαν από τους ισχυρούς σεισμούς που έπληξαν τη χώρα τα ξημερώματα της Τετάρτης. «Θα σώσουμε τους ανθρώπους που έχουν παγιδευτεί», τόνισε, προσθέτοντας ότι «εργαζόμαστε ασταμάτητα για αυτόν τον σκοπό».
Στην πολιτεία Λα Γκουάιρα, την περιοχή που επλήγη περισσότερο από τον διπλό σεισμό που συγκλόνισε τη Βενεζουέλα την Τετάρτη, έχουν καταρρέυσει πάνω από 100 κτίρια, σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών Ντιόσνταδο Καμπέλο.
Κατά τη διάρκεια εκπομπής στο κρατικό κανάλι «Βενεζολάνα ντε Τηλεόρασιόν» (VTV), ο Καμπέλο σημείωσε ότι οι περιοχές Καραμπαλέδα και Κάτια Λα Μαρ ήταν οι πιο πληγείσες της πολιτείας, προσθέτοντας ότι 11.500 μέλη των δυνάμεων ασφαλείας θα αποσταλούν στη Λα Γκουάιρα την Παρασκευή για να «εξασφαλίσουν την ειρήνη».
Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση, ο αριθμός των πολιτών που εντοπίστηκαν μετά τη δήλωση της εξαφάνισής τους έφτασε τα 8.000.
Αν και αυτό αποτελεί ένα θετικό ορόσημο, ο αριθμός των ατόμων που εξακολουθούν να αγνοούνται παραμένει πολύ μεγαλύτερος – λίγο κάτω από τις 50.000 – και αναμένεται να αυξηθεί τις επόμενες ώρες.
Ο πρόεδρος της Κίνας Σι υπόσχεται βοήθεια για την «ανοικοδόμηση» της Βενεζουέλας
Ο πρόεδρος της Κίνας Σι Τζινπίνγκ δήλωσε σήμερα Παρασκευή ότι το Πεκίνο είναι έτοιμο να παράσχει στη Βενεζουέλα ανακούφιση από καταστροφές και βοήθεια «ανοικοδόμησης» μετά το πλήγμα που υπέστη από δύο ισχυρούς σεισμούς, μετέδωσαν τα κρατικά μέσα ενημέρωσης.
Ο Σι έστειλε «μήνυμα συλλυπητηρίων» στην προσωρινή πρόεδρο της Βενεζουέλας Ντέλσι Ροντρίγκεζ την Παρασκευή, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Xinhua, αφού την προηγούμενη ημέρα είχε μεταδώσει ότι δύο Κινέζοι υπήκοοι επιβεβαιώθηκαν μεταξύ των θυμάτων των σεισμών που στοίχισαν τη ζωή σε τουλάχιστον 235 ανθρώπους.