Όπως υπογράμμισε, ο κάθε εργαζόμενος, ο φτωχός αυτοαπασχολούμενος, ο νέος και ο συνταξιούχος «έχει έναν βράχο να ακουμπήσει και αυτός ο βράχος λέγεται ΚΚΕ», επισημαίνοντας ότι το Κόμμα αποτελεί σταθερό στήριγμα για τον λαό απέναντι στις αντιλαϊκές αναδιαρθρώσεις και την πολιτική που υπηρετεί τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου.

Ο Π. Αλέπης κάλεσε όσους συμπορεύονται με το ΚΚΕ στους αγώνες, στο εργατικό, αγροτικό και φοιτητικό κίνημα, να ολοκληρώσουν αυτό το βήμα και στην πολιτική και εκλογική τους στάση. «Δεν μπορεί κανείς να αγωνίζεται ενάντια σε μια πολιτική και στη συνέχεια να πηγαίνει και να την ψηφίζει», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στις μετεκλογικές εξελίξεις, υποστήριξε ότι το πρόγραμμα της επόμενης κυβέρνησης, ανεξάρτητα από το ποιο κόμμα θα βρίσκεται στο τιμόνι, είναι ήδη προδιαγεγραμμένο από τις δεσμεύσεις απέναντι στον ΣΕΒ, την Ευρωπαϊκή Ένωση και τις στρατηγικές επιλογές του κεφαλαίου. Ειδική αναφορά έκανε στην περαιτέρω εμπλοκή της χώρας στους πολεμικούς σχεδιασμούς, στα δισεκατομμύρια ευρώ για πολεμικές δαπάνες, στα «ματωμένα» πλεονάσματα και στους δημοσιονομικούς στόχους που, όπως είπε, κανένα από τα άλλα κόμματα δεν αμφισβητεί.

«Στα λεγόμενα κοστολογημένα προγράμματα λείπει το βασικό ζήτημα: ότι για να κερδίσει ο λαός πρέπει να χάσει το μεγάλο κεφάλαιο. Δεν γίνεται αλλιώς», τόνισε.

Ασκώντας κριτική στο νέο πολιτικό εγχείρημα του Αλέξη Τσίπρα, το χαρακτήρισε «καινούργιο παλιό κόμμα με καινούργια φορεσιά», θέτοντας ερωτήματα για το αν αμφισβητεί τους αντιλαϊκούς νόμους που έχουν ψηφιστεί τα προηγούμενα χρόνια, τα πρωτογενή πλεονάσματα, τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς ή την πολιτική ιδιωτικοποίησης των σιδηροδρόμων.

Σχολιάζοντας τις αναφορές στον λεγόμενο «πατριωτικό καπιταλισμό», ο Π. Αλέπης υπογράμμισε ότι το ΚΚΕ αντιπαραθέτει μια διαφορετική προοπτική για την κοινωνία, όπου κριτήριο θα είναι οι ανάγκες των πολλών και όχι τα κέρδη των λίγων.

«Υπάρχει εναλλακτική λύση. Μπορεί να υπάρξει μια κοινωνία που θα δουλεύει για τον άνθρωπο και όχι για τα κέρδη», κατέληξε.