Ο Γιάννης Αμανατίδης εξελέγη ομόφωνα από την – πλέον μειωμένη σε αριθμό – Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ στη θέση του γραμματέα της Κ.Ο.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Αμανατίδης ορκίστηκε βουλευτής μόλις τη Δευτέρα, καταλαμβάνοντας την έδρα της Κατερίνας Νοτοπούλου, η οποία παραιτήθηκε τόσο από το κόμμα όσο και από το βουλευτικό της αξίωμα.

Στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας συμμετείχαν ο προεδρεύων Θεόφιλος Ξανθόπουλος, ο Νίκος Παππάς, η Ρένα Δούρου, ο Χρήστος Γιαννούλης, ο Γιάννης Αμανατίδης, η Έλενα Ακρίτα και ο Γιώργος Παπαηλίου.

Απών ήταν ο μέχρι πρότινος πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, Σωκράτης Φάμελλος. Σύμφωνα με πληροφορίες, σε επικοινωνία που είχε με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο Θεόφιλο Ξανθόπουλο, ο οποίος ανέλαβε την πρωτοβουλία σύγκλησης της συνεδρίασης, εξέφρασε την έντονη διαφωνία του με το γεγονός ότι προηγήθηκε η εκλογή γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας αντί της εκλογής νέου προέδρου, την οποία χαρακτήρισε ως τη μείζονα πολιτική προτεραιότητα και υποχρέωση.

Την ίδια ώρα, ο Παύλος Πολάκης, μέσω ανάρτησής του, ξεκαθάρισε ότι αναμένει από τον Γιάννη Αμανατίδη, αμέσως μετά την εκλογή του, να αποστείλει στον πρόεδρο της Βουλής το σχετικό έγγραφο για την επανένταξή του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, ώστε να μπορέσει να συμμετάσχει στις εργασίες της και να θέσει υποψηφιότητα για την προεδρία της Κ.Ο. όταν πραγματοποιηθεί η σχετική συνεδρίαση.

Κατά τη συνεδρίαση αποφασίστηκε ότι η Κοινοβουλευτική Ομάδα θα συνεδριάσει εκ νέου το Σάββατο στις 9:00 το πρωί, στη Βουλή, με αντικείμενο την εκλογή νέου προέδρου.