Με ομόφωνη απόφαση, η έδρα του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Λάρισας απέρριψε όλα τα αιτήματα που υποβλήθηκαν για αναβολή ή αναστολή της δίκης για το σιδηροδρομικό έγκλημα στα Τέμπη, κατά την 25η δικάσιμο, η οποία είναι και η τελευταία πριν από τη διακοπή του Αυγούστου.
Ειδικότερα, το δικαστήριο απέρριψε:
- το αίτημα υποβολής προδικαστικού ερωτήματος στο Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης,
- την ένσταση απαραδέκτου της ποινικής δίωξης λόγω δεδικασμένου,
- την ένσταση ακυρότητας της ασκηθείσας ποινικής δίωξης σε βάρος του 30ού κατηγορουμένου, κατ’ άρθρο 171 παρ. 1 περ. β’ του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας,
- το αίτημα να κηρυχθεί απαράδεκτη η ποινική δίωξη λόγω εκκρεμοδικίας,
- τις ενστάσεις ακυρότητας του κλητηρίου θεσπίσματος, που υπέβαλαν τόσο η υποστήριξη της κατηγορίας όσο και οι κατηγορούμενοι,
- το αίτημα αναβολής ή αναστολής της δίκης κατ’ εφαρμογή του άρθρου 59 του Ποινικού Κώδικα.
Υπενθυμίζεται ότι αρνητική ήταν και η πρόταση της εισαγγελέως επί όλων των παραπάνω αιτημάτων. Ως εκ τούτου, η δίκη συνεχίζεται κανονικά, με τη σημερινή συνεδρίαση να αποτελεί την τελευταία πριν από τη θερινή διακοπή.
Η διαδικασία συνεχίζεται με την εκφώνηση του κατηγορητηρίου για τους 36 κατηγορουμένους από την εισαγγελέα.
Στη σημερινή συνεδρίαση παρίστανται τέσσερις από τους κατηγορουμένους: ο Ιωάννης Παληοθόδωρος, ο Σπύρος Πατέρας, ο Απόστολος Τσακίρης και ο Παύλος Κουζής.