Σύμφωνα με τον 902.gr, οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με σύνθημα: «Αντίσταση – Αντεπίθεση – Ανυπακοή! Με το ΚΚΕ μαζί γράφουμε την Ιστορία τού αύριο, με τον λαό νικητή, τον Σοσιαλισμό!».

Το πρόγραμμα ξεκινά τη Δευτέρα 17 Αυγούστου, με καταθέσεις στεφάνων στις 18:00, με αφετηρία την πλατεία Αγίου Νικολάου, ενώ στις 20:00 θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση στη μάντρα του Μπλόκου.

Οι δράσεις συνεχίζονται την Τρίτη 1η Σεπτεμβρίου, στις 21:00, στο Κηποθέατρο Νίκαιας, με την παράσταση «Δεκαοκτώ Ενάτου», σε σκηνοθεσία Κοραή Διαμάτη και ερμηνεία της Δώρας Χρυσικού.

Την Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου, στις 18:30, θα γίνει κατάθεση στεφάνων στο κενοτάφιο του Γ΄ Νεκροταφείου Νίκαιας και στις 20:30 θα προβληθεί στη μάντρα του Μπλόκου η ταινία «Το Μπλόκο» του Άδωνι Κύρου.

Την Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου, στις 20:30, θα ακολουθήσει η προβολή της ταινίας «Το Τελευταίο Σημείωμα» του Παντελή Βούλγαρη.

Ο κύκλος των εκδηλώσεων ολοκληρώνεται την Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου. Στις 19:30 θα πραγματοποιηθεί ξενάγηση και συζήτηση με θέμα «Για την Ιστορία του τόπου μας», με τη συμμετοχή του Νίκου Φάσσα, μέλους του ΚΣ της ΚΝΕ και γραμματέα του Τομεακού Συμβουλίου Πειραιά της ΚΝΕ, και της Μάγδας Φύσσα. Στις 21:00 θα προβληθεί το ντοκιμαντέρ της ΚΝΕ «Πρωτομαγιά 1944», αφιερωμένο στους 200 κομμουνιστές που εκτελέστηκαν στην Καισαριανή.

Πηγή: 902.gr / ΚΚΕ