Τα αίτια των πυρκαγιών διερευνούνται από τα κατά τόπους ανακριτικά γραφεία και τα Κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.).
Η Πυροσβεστική προχώρησε σε τρεις περιπτώσεις επιβολής προστίμων τις τελευταίες ημέρες:
-
Στις 28 Αυγούστου, συνελήφθη μια γυναίκα στον δήμο Αχαρνών για χρήση ειδών πυροτεχνίας, με διοικητικό πρόστιμο 1.968,75 ευρώ.
-
Στις 30 Αυγούστου, επιβλήθηκε πρόστιμο 3.000 ευρώ σε άνδρα στον δήμο Ωρωπού για εκτέλεση θερμών εργασιών.
-
Σήμερα, 31 Αυγούστου, επιβλήθηκε πρόστιμο 2.250 ευρώ σε άνδρα στον δήμο Σιθωνίας Χαλκιδικής για εναπόθεση εύφλεκτων υλικών κοντά σε δασική έκταση.
Εντωμεταξύ, μειωμένος αλλά παρών παραμένει ο κίνδυνος πυρκαγιάς, με τον Χάρτη Πρόβλεψης της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας να προβλέπει υψηλό κίνδυνο (κατηγορία 3) για αύριο, Τρίτη 1η Σεπτεμβρίου, σε αρκετές περιοχές της χώρας.
Συγκεκριμένα, υψηλός κίνδυνος πυρκαγιά υπάρχει σε, Αττική, Κύθηρα, Βοιωτία, Εύβοια, Σκύρο, Αργολίδα, Κορινθία, Λέσβο, Χίο, Ψαρά, Σάμο, Ικαρία, Κρήτη, Κυκλάδες, Δωδεκάνησα, καθώς και περιοχές της Φθιώτιδας, της Αχαΐας, της Ηλείας και της Λακωνίας.